Annonce
Sport

Små skridt frem: Århus Håndbold skal finde et udtryk, der passer den nye trup

Århus Håndbold har taget hul på forberedelserne til den nye sæson. Her giver Erik Veje Rasmussen et par instrukser før en træning. Foto: Kasper Kudsk
Århus Håndbold skal bruge den første tid på at finde frem til den nye trups styrker. Derfor spiller holdet lidt flere træningskampe end normalt.
Annonce

HÅNDBOLD: Efter næsten fire måneder væk fra håndbolden, er spillerne i Århus Håndbold så småt ved at finde tilbage til en hverdag med daglige træninger. Den århusianske ligaklub tog hul på forberedelserne til en ny sæson for 14 dage siden og har brugt den første tid på at rulle maskinen ligeså stille i gang.

- Spillerne er egentlig hvor de plejer at være rent fysisk på dette tidspunkt. De er måske et nøk bedre på løbedelen end sidste år. Det er mere de håndboldrelaterede bevægelser, som vi er en smule nervøse for. Derfor har vi også bedt spillerne om at holde sig fra duellerne og ikke gå 100 procent ind i forsvar eller angrebsdelen. Vi ved dog godt, at det er svært, når man først er inde på banen, siger assistenttræner Simon Sørensen.

Simon Sørensen og Århus Håndbold har i den første tid blikket rettet mod forsvaret. Foto: Ole Nielsen.

Århusianerne har op til den nye sæson sagt farvel til en lang række profiler og har fået flere nye navne til truppen, som skal integreres i truppen inden det for alvor går løs.

- Når vi træner mindre end under normale omstændigheder, så vil det tage længere tid end normalt, men når alt kommer til alt, så er denne periode ikke så meget anderledes. Vi er bare ekstra observante i forhold til hvor meget og hvad vi foretager os på banen, siger assistenten.

Annonce

Fokus på forsvaret

Det betyder blandt andet, at truppen kun har spillet på to mål to gange i løbet af de første 14 dage. 10 minutter en enkelt gang i uge et og et kvarter i uge to. Resten af tiden er blevet tilbragt på buen, hvor det især er defensiven, der har fået en del opmærksomhed.

- Vi har nogle tanker, som vi gerne vil have prøvet af. Vi er mange nye og derfor vil vi gerne have et indblik i, hvor langt vi er i forhold til forsvar og angreb, siger Simon Sørensen og tilføjer, at man blandt andet vil se om kan få etableret en ny variant af 5-1 forsvaret, så man har lidt flere strenge defensivt.

- Vi skal finde frem til, hvad der virker for den trup, som vi står med lige nu. Det er også derfor, at vi har lidt flere træningskampe end normalt. Lige meget hvor mange timer vi bruger på at træne tingene igennem, så er det noget andet at prøve tingene af i en konkurrencesituation, siger Simon Sørensen.


Vi skal finde frem til, hvad der virker for den trup, som vi står med lige nu. Det er også derfor, at vi har lidt flere træningskampe end normalt.

Simon Sørensen


Annonce

En god balancegang

Anfører Peter Lund er godt tilfreds med at komme i gang igen. Og selvom der har været lidt spænding i forhold til hvordan kroppen ville reagere efter så lang tid væk fra hallen, så er det gået godt i den første tid.

- Det har været hårdt, som en optakt skal være, men samtidig har der været en god balancegang, så vi ikke er blevet smadret fuldstændigt, siger Peter Lund og understreger, at han og de andre spillere er blevet instrueret i at mærke efter i den første tid.

- Det kan være svært, når adrenalinen kører inde på banen, men vi har talt meget om, at vi skal være gode til at sige til, hvis vi mærker nogle skavanker. Det er bedre at være et skridt foran, hvis man mærker noget. På et eller andet tidspunkt vil der nok komme lidt efterveer efter fire måneders pause fra hallen, siger anføreren, der udover sin rolle i det defensive også skal hjælpe med at få de nye folk på plads.

- Det er en spændende proces. Vi skal have fordelt nogle nye roller. Nogle af de nye skal overtage dem, som andre tidligere har haft. Det tager tid og det skal vi bruge den næste halvanden måned på at finde ud af, hvordan vi hver især kan byde bedst ind, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Livsstil

Sådan føles det at blive gammel

Annonce