Annonce
forside

Smådrenge i dødsforagt: Surfede bag på bybus i fuld fart

Bagsmækken af en linje 20 bybus blev lørdag aften ved 19-tiden brugt til såkaldt bus-surfing af en gruppe drenge helt ned i 11-12 års alderen. Arkivfoto

Rystede århusianere var lørdag aften vidner til, at en flok meget unge drenge hang på bagklappen af en kørende bybus fra Riis Skov til Nørreport, mens de filmede stuntet.

AARHUS: Adskillige århusianere var lørdag aften vidner til en dødsensfarlig leg, da en flok unge drenge kastede sig ud i YouTube-fænoment "bus-surfing".

Det går groft sagt ud på at hægte sig fast på ydersiden af en kørende bus med hænderne og stemme i med benene. Så hænger man dér, mens kammeraterne filmer med mobilen.

Århus Stiftstidende har talt med flere chokerede vidner, der oplevede, at drengene på skift hang bag på buslinje 20 fra Riis Skov og helt ind til Nørreport.

Josefine Grynderup befandt sig i den pågældende bus. Hun var sammen med en veninde på vej ind til byen, da tre drenge i 11-12 års alderen steg på ved Marienlund.

- De var helt oppe og køre, og vi kunne med det samme høre, hvad de havde gang i. Den ene løb om bag bussen og hægtede sig på, mens de to andre grinede højlydt og filmende ud af bagruden, da bussen kørte. Da bussen nåede frem til næste stop, byttede de plads, og sådan skiftedes de sådan set hele vejen ind til byen, fortæller hun til Århus Stiftstidende.

- Min veninde og jeg kiggede først lamslået på hinanden. Men da legen havde stået på fra Riis Skov til Nørreport, besluttede vi at stoppe det. Bussen kørte alt for hurtigt til, at vi bare turde se på. Desuden var der en dreng, der helt klart ikke turde, men hans venner kaldte ham en svans og forsøgte at presse ham til det, siger Josefine Grynderup.

Hun gjorde chaufføren opmærksom på drengenes livsfarlige leg, og han bremsede med det samme hårdt op og standsede bybussen.

- Han var rasende, men drengene flygtede, da han steg ud af bussen for at prøve og få fat på dem.

Sporveje: Vi kender problemet

Busselskabet Aarhus Sporveje oplyser til Århus Stifststidende, at selskabet et par gange om året får meldinger fra de århusianske buschaffører om, at unge kaster sig ud i den livsfarlige leg.

HR og kvalitetschef Bjarne Larsen fortæller, at lørdagens episode ikke er rapporteret ind til døgnets driftsrapport. Rapporten fortæller ellers om alle den slags hændelser.

- Vi oplever dog en gang imellem, at de farlige episoder alligevel har fundet sted. Jeg har ingen fast statistik på det, men jeg vil tro, at vi har den slags hændelser, hvor folk hænger bag bussen, et par gange om året. Det kan dog være, at det sker oftere, fordi der er en slags mørketal, hvor episoderne ikke er rapporteret ind, siger han.

- Problemet er i sagens natur, at det er særdeles risikofyldt at hænge fast i bagenden på bussen. Det kan gå meget galt. Men vi kender ikke til tilfælde, hvor folk er kommet til skade på den konto, siger Bjarne Larsen.

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Debat

Danmark skal ud af EU: Nu samles vi til kamp for en ny afstemning

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce