Annonce
forside

Smådrenge i dødsforagt: Surfede bag på bybus i fuld fart

Bagsmækken af en linje 20 bybus blev lørdag aften ved 19-tiden brugt til såkaldt bus-surfing af en gruppe drenge helt ned i 11-12 års alderen. Arkivfoto

Rystede århusianere var lørdag aften vidner til, at en flok meget unge drenge hang på bagklappen af en kørende bybus fra Riis Skov til Nørreport, mens de filmede stuntet.

AARHUS: Adskillige århusianere var lørdag aften vidner til en dødsensfarlig leg, da en flok unge drenge kastede sig ud i YouTube-fænoment "bus-surfing".

Det går groft sagt ud på at hægte sig fast på ydersiden af en kørende bus med hænderne og stemme i med benene. Så hænger man dér, mens kammeraterne filmer med mobilen.

Århus Stiftstidende har talt med flere chokerede vidner, der oplevede, at drengene på skift hang bag på buslinje 20 fra Riis Skov og helt ind til Nørreport.

Josefine Grynderup befandt sig i den pågældende bus. Hun var sammen med en veninde på vej ind til byen, da tre drenge i 11-12 års alderen steg på ved Marienlund.

- De var helt oppe og køre, og vi kunne med det samme høre, hvad de havde gang i. Den ene løb om bag bussen og hægtede sig på, mens de to andre grinede højlydt og filmende ud af bagruden, da bussen kørte. Da bussen nåede frem til næste stop, byttede de plads, og sådan skiftedes de sådan set hele vejen ind til byen, fortæller hun til Århus Stiftstidende.

- Min veninde og jeg kiggede først lamslået på hinanden. Men da legen havde stået på fra Riis Skov til Nørreport, besluttede vi at stoppe det. Bussen kørte alt for hurtigt til, at vi bare turde se på. Desuden var der en dreng, der helt klart ikke turde, men hans venner kaldte ham en svans og forsøgte at presse ham til det, siger Josefine Grynderup.

Hun gjorde chaufføren opmærksom på drengenes livsfarlige leg, og han bremsede med det samme hårdt op og standsede bybussen.

- Han var rasende, men drengene flygtede, da han steg ud af bussen for at prøve og få fat på dem.

Sporveje: Vi kender problemet

Busselskabet Aarhus Sporveje oplyser til Århus Stifststidende, at selskabet et par gange om året får meldinger fra de århusianske buschaffører om, at unge kaster sig ud i den livsfarlige leg.

HR og kvalitetschef Bjarne Larsen fortæller, at lørdagens episode ikke er rapporteret ind til døgnets driftsrapport. Rapporten fortæller ellers om alle den slags hændelser.

- Vi oplever dog en gang imellem, at de farlige episoder alligevel har fundet sted. Jeg har ingen fast statistik på det, men jeg vil tro, at vi har den slags hændelser, hvor folk hænger bag bussen, et par gange om året. Det kan dog være, at det sker oftere, fordi der er en slags mørketal, hvor episoderne ikke er rapporteret ind, siger han.

- Problemet er i sagens natur, at det er særdeles risikofyldt at hænge fast i bagenden på bussen. Det kan gå meget galt. Men vi kender ikke til tilfælde, hvor folk er kommet til skade på den konto, siger Bjarne Larsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tingager er for tiden ude i kulden i AGF: - Jeg har ikke været god nok, men det er jeg nu

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Debat

Rambøll efterlyser handling: Aarhus Kommune kan tage hårdere fat i klimaindsatsen

Debat

Stiften mener: Tillykke til DIF og Michael Laudrup, men hvad skal vi bruge kåringen til?

Aarhus

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Hvordan sikrer jeg, at mine begravelsesønsker bliver fulgt?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Annonce