Annonce
Sport

Smånervøse favoritter åbner eSuperligaen med klar sejr

August "Agge" Rosenmeier (til højre) åbnede FC Københavns jagt på triumf i eSuperligaen med en sejr over Daniel Chrøis (til venstre) fra Esbjerg.

FC København er favoritten i den første udgave af eSuperliga, og holdet skuffede ikke trods premierenerver.

Mandag åbnede superligaklubbernes nye satsning inden for e-sport, eSuperligaen, og også her er FC København på papiret favorit til at løbe med titlen.

Holdet leverede varen i første runde med en samlet sejr på 9-4 over Esbjerg over de to kampe, som hvert opgør består af, hvor holdenes to spillere spiller en kamp hver.

Den største danske Fifa-stjerne, August "Agge" Rosenmeier, lagde for med at slå Daniel "Chrøis" Chrøis 4-2, og da nyindkøbte Marcus "Marcuzo" Jørgensen fulgte op med en 5-2-sejr over Christian "Quack" Lillebæk, var en sikker sejr i hus.

Alligevel var de to FCK'ere ikke helt tilfredse med indsatsen.

- Jeg tror, at vi begge var lidt nervøse, og sådan skal det også være. Ellers ville det jo betyde, at vi måske var lidt ligeglade. Men selv om vi kunne have spillet bedre, så vandt vi relativt komfortabelt, siger "Agge".

Selv om der er plads til forbedringer i spillet, så tøver ingen af de to FCK-spillere med at påtage sig den favoritrolle i turneringen, som bookmakerne også har givet dem.

- Min personlige mening er, at vi er de to bedste Fifa-spillere i Danmark, og jeg forventer også, at vi kommer til at vinde turneringen, lyder det fra "Marcuzo".

- Det er også Augusts ambitioner, for vi har det bedste hold på papiret.

Mandagens premiererunde indeholdt flere tætte kampe, og "Agge" forventer, at niveauet hos alle vil stige gennem hele turneringen, når Fifa19-spillet, som er relativt nyt, kommer endnu mere ind under huden på dem alle.

Det kan ifølge ham også betyde færre mål, men "Marcuzo" mener stadig, at underholdningen vil være der i form af det høje niveau.

- Jeg kender i forvejen rigtigt mange af de andre spillere, og de er utroligt dygtige. Der kommer sværere matchups end det her (mod Esbjerg, red.), og vi skal også være bedre, hvis vi skal vinde, siger han.

Der er tre point til den samlede vinder af hvert opgør, og reglerne om udebanemål ved lige score tæller. Skulle det også være uafgjort her, er det ét point til hver.

Grundspillet strækket sig over 15 spillerunder, hvorefter top-8 går videre til kvartfinalerne i kampen om den samlede præmiepulje på 365.000 kroner. Vinderen får 150.000 kroner.

Der er 16 hold med i turneringen, hvor kun FC Nordsjælland mangler fra Superligaen. Nedrykkerne fra sidste sæson er også med.

I de øvrige syv opgør i mandagens runde vandt Horsens over Sønderjyske, FC Midtjylland slog Silkeborg, Hobro nedlagde FC Helsingør, AGF fik skovlen under Randers, OB slog Lyngby, Brøndby nedlagde Vejle, mens AaB tog sejren mod Vendsyssel.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce