Annonce
Østjylland

Småt er godt for Odders erhvervsliv

ProTruck arbejder med store maskiner og er blevet godt modtaget i Odder. Sidste år fik firmaet UdviklingOdders erhvervspris. Arkivfoto

Analyse fra Dansk Industri fremhæver Odders indsats.

ODDER: Mindre kommuner som Odder er ifølge Dansk Industris et godt sted at drive et firma.

Desuden er det en fordel at ligge tæt på en større kommune som Aarhus. Det viser en særlig analyse af fire af landets mindre kommuner, som Dansk Industri har lavet. Analysen præsenteres torsdag 12. januar i Aalborg på et pressemøde, hvor bl.a. borgmester Uffe Jensen (V) fra Odder deltager.

Dansk Industri har lavet sine årlige undersøgelser af erhvervsklima i landets kommuner siden 2010. Odder startede højt, faldt i en årrække tilbage men er nu på toppen igen. I 2016-udgaven ligger Odder på en sjetteplads.

Annonce

Og det er fortjent, at Odder Kommune ligger pænt til, mener Michael Laursen, der i 2011 valgte at placere sin virksomhed ProTruck A/S i erhvervsområdet på Jernaldervej i den nordlige del af Odder.

- Odder er centralt placeret med let adgang til arbejdskraft fra Aarhus, Skanderborg, Horsens og selvfølgelig fra Odder. Desuden kender man hinanden lidt bedre i en lille kommune, og man forsøger at hjælpe hinanden. Odder Kommune har været meget imødekommende og yder en god service til virksomhederne, siger Michael Laursen.

Han har formået at få sin virksomhed til at vokse med op mod 50 pct. årligt, så beskæftigelsen er gået fra fem til knap 60 ansatte.

Ifølge analysen om de fire småkommuner, er det en målrettet strategi fra kommunen, der har ført til, at virksomhederne har en positiv opfattelse af erhvervsklimaet i Odder. Kommunen har bl.a. styrket dialogen med erhvervslivet ved at besøge firmaerne. Desuden er der blevet fokuseret på undersøgelsen fra Dansk Industri på et årligt erhvervstræf med kommunen og UdviklingOdder. På den måde har parterne fundet de steder, hvor der skulle gøres en indsats.

"Denne indsats bærer nu frugt. Efter tre års målrettet indsats med fokus på, at kommunen vil erhvervslivet, ligger Odder Kommune nu i top 10 med en samlet sjetteplads i årets undersøgelse", står der i analysen.

Odder i top


  • Dansk Industri har i en analyse fokuseret på erhvervsklimaet i fire mindre kommuner: Rebild, Middelfart, Haderslev og Odder.
  • De har mellem 22.000 og 56.000 indbyggere, og Odder er den mindste.
  • Undersøgelserne siger noget om virksomheders tilfredshed med servicen i den kommune, de ligger i.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce