Annonce
Østjylland

Småt er godt for Odders erhvervsliv

ProTruck arbejder med store maskiner og er blevet godt modtaget i Odder. Sidste år fik firmaet UdviklingOdders erhvervspris. Arkivfoto

Analyse fra Dansk Industri fremhæver Odders indsats.

ODDER: Mindre kommuner som Odder er ifølge Dansk Industris et godt sted at drive et firma.

Desuden er det en fordel at ligge tæt på en større kommune som Aarhus. Det viser en særlig analyse af fire af landets mindre kommuner, som Dansk Industri har lavet. Analysen præsenteres torsdag 12. januar i Aalborg på et pressemøde, hvor bl.a. borgmester Uffe Jensen (V) fra Odder deltager.

Dansk Industri har lavet sine årlige undersøgelser af erhvervsklima i landets kommuner siden 2010. Odder startede højt, faldt i en årrække tilbage men er nu på toppen igen. I 2016-udgaven ligger Odder på en sjetteplads.

Annonce

Og det er fortjent, at Odder Kommune ligger pænt til, mener Michael Laursen, der i 2011 valgte at placere sin virksomhed ProTruck A/S i erhvervsområdet på Jernaldervej i den nordlige del af Odder.

- Odder er centralt placeret med let adgang til arbejdskraft fra Aarhus, Skanderborg, Horsens og selvfølgelig fra Odder. Desuden kender man hinanden lidt bedre i en lille kommune, og man forsøger at hjælpe hinanden. Odder Kommune har været meget imødekommende og yder en god service til virksomhederne, siger Michael Laursen.

Han har formået at få sin virksomhed til at vokse med op mod 50 pct. årligt, så beskæftigelsen er gået fra fem til knap 60 ansatte.

Ifølge analysen om de fire småkommuner, er det en målrettet strategi fra kommunen, der har ført til, at virksomhederne har en positiv opfattelse af erhvervsklimaet i Odder. Kommunen har bl.a. styrket dialogen med erhvervslivet ved at besøge firmaerne. Desuden er der blevet fokuseret på undersøgelsen fra Dansk Industri på et årligt erhvervstræf med kommunen og UdviklingOdder. På den måde har parterne fundet de steder, hvor der skulle gøres en indsats.

"Denne indsats bærer nu frugt. Efter tre års målrettet indsats med fokus på, at kommunen vil erhvervslivet, ligger Odder Kommune nu i top 10 med en samlet sjetteplads i årets undersøgelse", står der i analysen.

Odder i top


  • Dansk Industri har i en analyse fokuseret på erhvervsklimaet i fire mindre kommuner: Rebild, Middelfart, Haderslev og Odder.
  • De har mellem 22.000 og 56.000 indbyggere, og Odder er den mindste.
  • Undersøgelserne siger noget om virksomheders tilfredshed med servicen i den kommune, de ligger i.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet afviser kritik fra hundelufter: - Er grundlaget til stede, foretager vi også de nødvendige anholdelser

Annonce