Annonce
Aarhus

Småt med togtrafik til og fra Aarhus H i sommer

Letbane-byggeri og renovering af broer giver store ændringer i sommertrafikken hos DSB og Arriva, og Aarhus Nærbane sætter busser ind.

Hvis du skal rejse med tog i sommer til og fra Aarhus, er det en god idé at tjekke særkøreplanerne allerede fra i morgen. Sporarbejde rammer især rejsende på Aarhus Nærbane mellem Odder og Grenaa, men også DSBs og Arrivas kunder bliver berørt.

Forklaringen er, at den kommende Aarhus Letbane arbejder med sporene ligesom fire broer mellem Aarhus H og Skanderborgvej trænger til en kærlig hånd, og det giver en del ændringer i togenes kørsel. Både DSB og Arriva har særlige køreplaner.

Aarhus Letbanes arbejde på Aarhus H står på fra i morgen til søndag 17. august, altså mere end halvanden måned. Fra i morgen til mandag 28. juli er der på Nærbanen indsat busser i stedet for tog mellem Viby og Lystrup.

Annonce

To tog i timen i hvert retning er der plads til for DSB på Hovedbanegården, så InterCity- og InterCityLyn-togene kører stadig til Aarhus H under spærringen, men de er de eneste tog, der kører på strækningen mellem Fredericia og Langå. På den strækning standser InterCity-togene og InterCityLyn-togene ekstraordinært ved flere stationer, og det giver ændringer i køreplanen.

De direkte regionaltog mellem Aarhus og Esbjerg kører heller ikke nord for Fredericia.

Arrivas passagerer får også store ændringer.

Selskabet får ikke lov at køre ind til hovedbanegården, bortset fra det første tog om morgenen, der kører ud, og det sidste tog om aftenen, der kører ind.

»Folk, der normalt kører med Arriva, skal køre fra Aarhus med DSB til Skanderborg eller Langå for at skifte til Arriva dér. Heldigvis er der kun fire-fem minutters ventetid på Arriva-togene,« siger kommunikationschef Martin Wex fra Arriva.

På strækningen mellem Aarhus og Skanderborg kører Arriva desuden togbusser.

Også regionaltogene mellem Skørping, Aalborg og Lindholm og mellem Aalborg og Frederikshavn kører efter andre tider, fordi Banedanmark nedlægger overkørsler mellem Hobro og Aalborg.

»Det giver ændringer i togtrafikken i Øst- og Nordjylland sommeren over. Kunderne kan på Rejseplanen skabe sig et hurtigt overblik over, hvad der er lettest. Vi har sammen med Banedanmark og Region Midtjylland valgt at placere flest mulige sporarbejder i skolernes sommerferie, hvor det berører færrest mulige kunder,« siger DSB's trafikinformationschef Tony Bispeskov og tilføjer, at »det skal være skidt, før det bliver godt.«

Samtidig med letbanearbejdet har Banedanmark som allerede skrevet sat gang i renoveringen af fire broer i Aarhus.

En af broerne ligger på baneterrænet mellem Marselis Boulevard og Skanderborgvej omtrent ud for krydset Haraldsgade-Svendsgade.

For at få arbejdet færdigt i slutningen af juli, vil der også blive arbejdet på broen om aftenen og i weekenderne. Så beboerne i og omkring Haraldsgade i Viby må regne med støj og støvgener mens arbejdet står på.

Rejseplanen

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Debat

Vores by bliver fattig uden almene boliger: Der er plads til flere

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce