Annonce
AGF

Smør på handskerne og tomgang langs hovedvejen: AGF er videre i pokalen

Kamil Grabara er tæt på at hjælpe Kolding foran med 3-0, men redder i sidste øjeblik. Senere på aftenen nappede han to straffespark. Foto: Søren Gylling.
Kamil Grabara lignede en skurk, men nappede to straffespark, da det hele skulle afgøres fra ellevemeter-pletten i pokalkampen mellem Kolding IF og AGF.
Annonce

FODBOLD: Bilkøen på den kronisk forstoppede Vejlevej oppe over Autocentralen Park i Kolding snegler sig af sted, måske sidder de og ser fodbold bag rattene - og i så fald får de sig én på opleveren, koldingenserne på vej hjem fra arbejde eller på vej til gymnastik eller håndbold med ungerne – og det har i hvert fald været tid til at øje på hjemmeholdets chokstart nede på grønsværen, foran 2-0 efter blot syv minutters såkaldt infight mod AGF.

Det er pokalfodbold, så alt kan ske og den slags, men det er trods alt Superligaens p.t. tredjebedste mandskab, der er på besøg hos et mandskab fra den næstbedste række, der blot har vundet én ud af 11 kampe i sæsonen.

Det ændrer ikke på, at det er fuldt fortjent, at Kolding IF, Jan Mølbys tidligere havn, her kort inde i 3. runde-opgøret er foran. De har hugget aggressivt fra land, vinder nærkampene, andenboldene, og ja, så har de også fået god hjælp fra AGF’s polske U21-landsholdsmålmand, Kamil Grabara, der slet ikke har fået fedtet sine store handsker ordentligt til.

Han koster det første mål, da han taber en afslutning ud i fødderne på en Kolding-spiller, og efter lidt ping-pong kan ingen ringere end Morten Ohlsen Hansen skubbe bolden ind over stregen. Og Grabara koster også mål nummer to, da han i den grad undervurderer et indlæg fra Simon Trier, der sejler ind mod nærmeste stolpe, hjælper den tilmed det sidste stykke ind i eget net. Kæmpe drop. Ikke så meget snak.

Altså: Syv minutter, 2-0 til de undertippede. Klassemålmand i minus.

Og det er jo ikke fordi, AGF ikke er kommet til Kolding for at vinde. De stiller med stort set samme hold, som vandt 2-1 i Lyngby. Fuldt ornat. Eneste ændring er Nicklas Helenius, starter i front i stedet for Patrick Mortensen, der tidligere på dagen er returneret fra landsholdstjeneste, 90 minutter på bænken mod Sverige, og nu indtager samme møblement.

Så de går ind med alt, hvad de har. Men det starter skidt.

Og de gnider sig vist i øjnene i bilerne oppe på Vejlevej, hiver langt lys på, og det gør de godt 300 tilskuere på hovedtribunen også. Det havde de ikke set komme, kun køen ned mod centrum.

Pokalturnering, 1/16-finale

Kolding IF - AGF 6-7 (3-3 efter ordinær spilletil, 2-1 ved pausen) 

Mål: 1-0 Morten Ohlsen Hansen (3.), 2-0 Kamil Grabara (selvmål, 7.), 2-1 Jesper Juelsgård (43.), 2-2 Nicklas Helenius (46.), 2-3 Patrick Mortensen (57.), 3-3 Adam Jakobsen (62.)

Kolding (3-4-3): Sebastian John - Marcus Gudmann, Simon Trier (Jakob Kiilerich, 60.), Mads Eriksen - Morten Ohlsen Hansen, Mike Vestergård, Sebastian Sommer, Daniel Thøgersen (Jacob Torp, 46.) - Oliver Drost, Mikkel Jakobsen (Christian Kudsk, 60.), Adam Jakobsen

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks (Alexander Munksgaard, 72.), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård (Mikkel Lassen, 100.) - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke (Magnus Anbo, 90.), Patrick Olsen, Bror Blume (Patrick Mortensen, 46.), Gift Links (Milan Jevtovic, 72.) - Nicklas Helenius (Benjamin Hvidt, 82.)

Advarsler: Adam Jakobsen, Kolding. Sebastian Hausner, Patrick Olsen, Albert Grønbæk, AGF

Tilskuere: 300 på Kolding Stadion

Dermed er AGF videre til pokalturneringens 1/8-finale.

Annonce

Grabara fik revanche

Nå, hvordan endte det hele så?

Jamen, AGF fik jo trods en pauver indsats langt hen ad vejen samlet sig selv op, sikrer sig faktisk videre avancement, men først efter neglebideri, forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Matchvinder bliver 198 centimeter høje Frederik Tingager, der hamrer AGFs femte og sidste straffespark i netmaskerne til samlet 7-6. Forinden da har Kamil Grabara gjort skaden god igen, i hvert fald noget af den, ved at nappe to Kolding-forsøg fra ellevemeter-pletten.

Forløsende, men ikke helt på den der måde, som i Lyngby, hvor voksne mænd bare bærer rundt på hinanden i ren ekstase. Det var kontrolleret jubel, for de vidste jo godt, AGFerne, at de slet ikke havde ramt niveau mod de bravt kæmpende semiprofessionelle fra KIF.

De leverer dog et ganske imponerende comeback undervejs, vender 0-2 til 3-2 – Juelsgård, lige inden pausen, og så Helenius og indskiftede Mortensen – og herfra skulle de jo ligne vindere.

Det gør de bare ikke.

Kolding slår tilbage, Adam Jakobsen udnytter defensivt kiksekage fra Sebastian Hausner og Kevin Diks, står pludselig helt fri, og sparker så kuglen ind til 3-3. Kun lidt over en time spillet, så masser af tid at gå på for begge mandskaber, men også masser af tomgang, skal det vise sig.

Annonce

Fandt aldrig rytmen

For målfesten stopper her. Idéerne fordamper. Hjemmeholdet bliver trætte, gæsterne er ikke ærgerrige nok, tiden lister væk, som køen oppe på hovedvejen efterhånden har opløst sig selv i ren skuffelse over, at den hidsige, lovende, overrumplende start er endt i en fodboldmæssig grøft.

Det bliver forlænget spilletid. AGF rammer overliggeren, har flere fine skud fra distancen, men spillet, udtrykket, attituden, finder de aldrig.

Pokaldrømmen lever stadigvæk. De er trods alt skarpest, da det gælder fra kridtpletten, Mortensen, Olsen, Hvidt og slutteligt Tingager scorer, kun Nicolai Poulsen fejler, så han stikker lige næven ud til Kamil Grabara, da det hele er overstået.

At den store, selvbevidste AGF-målmand på en eller anden måde alligevel ender med at blive dagens mand nedenfor Vejlevej, lå ikke ligefrem i kortene, da han midt i første halvleg forvirret kigger sig omkring - som i "hvor er jeg"? - efter at have tabt en bold mellem egne ben, og kun med det yderste af neglene redder den før den slipper det sidste af målstregen.

Så havde det heddet 3-0 til Kolding. Og tak for i aften.

Dyt, dyt, "kør nu, for helvede"- og så lige et båt for pokalfodbold. Det kan et eller andet. På godt og ondt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Danmark

Ulven kommer - med hvad?

AGF

Tre ledere er stoppet på en måned: AGF-direktør afviser, at det er andet end tilfældigt

Annonce