Annonce
Aarhus

Smørrebrød og en rigtig mandetur: Her vil fem århusianske stjernekokke spise første gang efter corona-genåbning

Hvad vil de århusianske stjernekokke sætte tænderne i for første gang, når caféer og restauranter må servere mad igen. Er det en gourmet-tur på restaurant Gastrome? Foto: Axel Schütt
Avisen har spurgt nogle af byens bedste kokke, hvor de vil spise, når caféer og restauranter fra 18. maj igen må servere mad. Velkendte steder og restauranter med fokus på lokale råvarer er blandt favoritterne.

AARHUS: De har ventet og ventet, og så har de ventet lidt mere. Ja, de danske restauranter og caféer har længe siddet med ét stort spørgsmål: Hvornår må vi begynde at servere mad for spisende gæster igen - og ikke kun levere take-away?

Nu er der så lys for enden af tunnelen, da de kan begynde at åbne fra 18. maj.

Det har fået avisen til at spørge en række prominente kokke på den århusianske stjernehimmel, hvor de vil spise første gang ovenpå den forestående genåbning.

Christoffer Norton, restaurant Domestic

Christoffer Norton fra restaurant Domestic. Foto: Axel Schütt

Hvis jeg kan finde tid til det, vil jeg gerne spise nogle steder, som har fokus på lokale råvarer. Her tænker jeg, at Bardok, restaurant Hærværk og restaurant Møf er gode bud.

Det er unge ildjæle, som står bag disse steder, så her vil jeg gerne spise. Derudover er det også lidt i sympati for det lokale, at jeg vælger disse steder. Jeg ved, at de bruger lokale råvarer fra Aarhus-omegnen, og dét vil jeg gerne støtte op om.

Det gælder om at få det lokale samfund til at blomstre igen, når landet langsomt er ved at være på fode igen ovenpå coronakrisen.

Rune Lund, restaurant Hærværk

Restaurant Hærværk. Foto: Kim Haugaard

Det første sted, jeg skal spise ude, bliver formentlig på restaurant Substans. Jeg har i hvert fald et booket bord til 13. juni.

Det er en ikonsk restaurant i Aarhus, som har stået overfor en større, individuel genåbningsproces, og dét vil jeg gerne se nærmere på med egne øjne. Man kan næsten kalde det for en "dobbelt" genåbning, hvorfor det formentlig bliver mit første sted at spise.

Jeg sætter selv stor pris på steder med ordentlige råvareprofler, og her passer restaurant Substans også perfekt ind.

Steffen Villadsen, Molskroen

Steffen Villadsen fra Molskroen. Foto: Axel Schütt

For det første glæder vi os alle i branchen til den store genåbning! Men jeg vil nok besøge et af mine stamsteder, som i min optik er en overset perle: Restaurant L'estragon. Jeg elsker at komme her, hvor der er lækker mad og god vin til fornuftige priser. Derudover er servicen og betjeningen også helt sublim.

Ellers vil jeg besøge et af mine andre foretrukne steder i Aarhus-området: Hotel & Restaurant Fru Larsen i Langå. Min gode ven Tommy Friis er kok her, og det er et rigtig godt sted.

I forhold til caféer, tænker jeg, at café Casablanca kan forvente et besøg af mig. Det er et go-to-sted for mit vedkommende, hvor mad og service spiller fint sammen med priserne. Jeg sætter stor pris på deres smørrebrød til frokost. Jeg vil næsten sige, at de laver den bedste smørrebrød i Aarhus.

Alt i alt savner man bare de steder, hvor man plejer at spise.

Wassim Hallal, restaurant Frederikshøj

Wassim Hallal fra Frederikshøj. Foto: Axel Schütt

Jeg har tre forskellige scenarier. Det første er en hyggelig tur sammen med konen og mine børn på restaurant Møf, hvor vi skal nyde en god tre- eller fireretters menu. Det er et godt sted med dejlig mad i hyggelige omgivelser. Vi - som familie - har en masse gode minder herfra, så det er uden tvivl, det første sted jeg vil tage hen, når restauranter og caféer må åbne op igen.

Det andet scenarie er en "mandetur" med nogle af mine gode venner, hvor vi skal ned og have en god aften på restaurant ET - få et godt glas bourgognevin, hjemmerørt tartar, foie gras og et godt stykke mørbrad. Altså en "mandetur", hvor der ikke bliver sparet på noget.

Det sidste scenarie er en tur på restaurant Domestic sammen med en ven fra Schweiz. Vi er "gastronomi-venner", hvor vi spiser sammen på gode restauranter rundt omkring i verden. Her har jeg lovet ham at tage ham med på Domestic næste gang, han er i Aarhus.

Søren Jakobsen, restaurant Gastromé

Søren Jakobsen (tv.) fra restaurant Gastromé. Foto: Flemming Krogh

Nogle af mine gode venner åbnede Café Støj på Jægergårdsgade ganske kort tid inden corona-krisen, hvilket må siges at være drøn-uheldigt. Dem skal jeg besøge som de allerførste.

Café Støj laver fiske-tapas med både fersk- og røget fisk nede fra havnen, og så har de et samarbejde med Njord Gin Distillery, som serverer nogle af deres cocktails på fad i caféen - det bliver næsten ikke mere lokalproduceret!

Jeg ser allerede frem til at kunne indtage disse lækre tapas-anretninger med lokale cocktails i løbet af sommerperioden. Jeg vil gerne støtte op om det lokale, og jeg fornemmer også lidt, at der er mange andre århusianere, som deler dén tanke - at støtte lokalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Debat

Et kønt ansigt på Tinder var ikke helt så kønt i virkeligheden: Hvis vi ikke må retouchere, bør reglen gælde alle steder

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce