Annonce
Kultur

Smagsprøve på nyt album: Aarhus-band giver koncert på Salling Rooftop

Aarhus-bandet Northern Assembly fejrer deres kommende album med en smagsprøve-koncert på Salling Rooftop fredag 21. juni. PR-foto
Det århusianske band, Northern Assembly, fejrer den kommende udgivelse af deres andet album med en koncert på toppen af Aarhus.

Aarhus: De har spillet Danmark tyndt lige fra de mere traditionelle spillesteder til kirker og Ikea. Men også lande som Schweiz og Korea har haft besøg af århusianske Northern Assembly, der, siden bandet blev dannet i 2014, har givet over 100 koncerter.

Nu fejrer Northern Assembly deres kommende album med en smagsprøve-koncert på Salling Rooftop fredag 21. juni klokken 19 til 21.

Kvartetten, som består af Dina Dánialsdóttir, Andreas Bevan, Jens Hedegaard og Jesper Smalbro, udgiver deres andet album "Closer Together" senere på året.

Titlen udtrykker vigtigheden i at være der for hinanden - om at rykke tættere sammen, både mennesker imellem og mellem landegrænser og kontinenter, hedder det i en pressemeddelelse.

Store dele af titel-singlen er indspillet i Korea, hvor Northern Assembly blev inviteret til at spile af den danske ambassade. Turen til Korea blev en øjenåbner for bandet, som stod midt i jetlag og træthed og på egne kroppe mærkede følelsen af fremmedhed. En følelse, som pludselig fik dem til at mærke netop vigtigheden i at stå sammen.

Oplev Northern Assembly når de indleder årets danske koncerter med en optræden på hjemmebane. Koncerten på Salling Rooftop er gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce