Annonce
Navne

Smedemester fylder 80 år

Niels Brændstrup, Tranbjerg J., fylder 80 år lørdag 1. august. Privatfoto
Annonce

80 ÅR:  Smedemester Niels Brændstrup, Tranbjerg J, fylder lørdag 1. august 80 år.

Det er typisk for Niels Brændstrup, at han efter at have drevet Brændstrup Maskinfabrik A/S i 43 år stadig kalder sig smedemester og ikke direktør - for smed, det er han.

Niels Brændstrup blev uddannet som kleinsmed hos N. Laigårds Maskinfabrik i 1960 med den højeste karakter, man kunne få den gang for et svendestykke, nemlig ”Særdeles vel udført”.

Niels Brændstrup etablerede allerede i 1965 sin egen smedevirksomhed i Hasselager gl. skole.

Han har igennem årene haft mange tillidsposter med relation til sit fag. Han blev optaget i Århus Smedelaug i 1972. I 1981 blev han indvalgt i Århus Smedelaugs bestyrelse og fra 1985 til 1993 valgt til laugets oldermand.

Sin store faglige kunnen har han i alle årene også anvendt som skuemester for smedelærlinge over hele landet.

I 1988 var han en af initiativtagerne til Århus Smedelaugs Medaljefond, nu Dansk Industri og Håndværks medaljeudvalg, som kører på sit 32. år.

Men smeden kunne andet end at svinge sin store smedehammer. Den store interesse for god dansemusik kom i 16 år tusinder af danseglade mennesker til gode, da han turnerede landet rundt som professionel musiker med forskellige danseorkestre som trommeslager.

En anden stor interesse er jagt, og det kan fint kombineres med det gastronomiske, som han dyrker året rundt til glæde for familie og venner.

Selve dagen vil blive fejret under familiære former.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce