Annonce
Leder

Smid de kriminelle på porten og stæk Paludan

Rumænske borgere kan frit opholde sig i Danmark. Det benytter mange sig af til at lave indbrud i massevis, men alligevel har domstolene indtil nu stort set ikke udvist kriminelle tilbage til Rumænien. Forholdene i de rumænske fængsler er for dårlige, lyder begrundelsen.

Næsten fire procent.

Så stor en del af stemmerne har Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs stået til i flere meningsmålinger i løbet af de seneste uger. Heldigvis har de nyeste målinger vist, at interessen for de stærkt primitive og sørgelige anti-muslimske holdninger tilsyneladende er svagt faldende. Men partiet står fortsat til at komme i Folketinget.

Lykkes det, vil det være en sorgens dag for vores demokrati. For tænk sig, at det, der nærmest minder om en had-prædikant med nazistiske tilbøjeligheder, kan få plads i vores lovgivende forsamling. Men hvordan kan ske?

Er så stor en procentdel af danskerne pludselig blevet halv-racistiske og islam-fjendske?

Nej, naturligvis er de ikke det. Men rigtig mange er formentlig blevet mere end trætte af den slappe holdning over for den lille kriminelle og uintegrerbare gruppe af udlændinge, der i alt alt for langt tid har haft nærmest frit spil i vores land.

Annonce

En del af denne gruppe er muslimer, der ofte med base i ghetto-områder som Gellerup eller Vollsmose har kunnet skabe ekstremt kriminelle bander, uden at politiet for alvor har haft held til at sætte en stopper for deres hærgen. Igen og igen har domstolene sagt nej til at udvise kriminelle indvandrere, selv om antallet af eksempelvis indbrud og voldelige overfald har været enormt.

Den slags kan ikke undgå at skabe frustrationer og vrede mod indvandrere og flygtninge. Og det er ikke mindst derfor, at der tilsyneladende er så mange, som bakker op om de rabiate holdninger på højrefløjen. Mange har simpelthen fået nok af de blødsødne danske holdning og forlanger, at der bliver strammet op over for den gruppe, der ikke vil efterleve de danske værdier.

Vreden er forståeligt, når man ser eksempler som det, der ramte medierne tidligere på ugen.

Her kunne blandt andre BT fortæller om to rumænske vaneforbrydere, der tilsammen har begået knap 100 indbrud og indbrudsforsøg i private hjem. De har fået over fem års fængsel, men selv om anklagemyndigheden gerne ville udvise dem til afsoning i Rumænien, siger domstolene nej. Forholdene i de rumænske fængsler er simpelthen for dårlige.

En helt vanvittig og grotesk situation. Da Rumænien er EU-medlem kan landets borgere frit opholde sig i Danmark. Det benytter mange sig af til at lave indbrud i massevis, men alligevel har domstolene indtil nu stort set ikke udvist kriminelle tilbage til Rumænien.

Vi må håbe på, at det snart vil ændre sig, og at domstolene begynder at smide flere kriminelle på porten. Noget som selv Institut For Menneskerettigheder har sagt, at vi kan gøre uden at komme på kant med konventionerne. Antallet af udvisninger er steget, men det skal sættes yderligere i vejret. For sker det ikke, vil folk som Rasmus Paludan få stadig mere vind i sejlene, hvilket vil være skidt for vores demokrati og helt urimeligt for den store del af indvandrere og flygtninge, der gerne vil Danmark og de danske værdier.

Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce