Annonce
Aarhus

Smilet er stort hos top-restauranter i Aarhus: Gæsterne valfarter til

Smilet er stort hos Wassim Hallal for tiden. Han er én af flere restaurantejere, som nyder at kunne have åbent igen ovenpå coronavirusen. Foto: Axel Schütt

AARHUS: Stiften har tidligere taget en snak med nogle af top-restauranterne her i byen for at høre nærmere om, hvordan de helt konkret ville forberede sig til en genåbning efter coronavirussen.

Dengang var meldingen blandt andet: Rengøring, istandsættelse, eksperimentering af nye retter samt omrokering for at skabe mere plads mellem bordene.

Nu har de haft åben i et stykke tid, hvorfor avisen har spurgt dem om, hvordan det egentlig er gået efter genåbningen.

Annonce

1 Rune Lund, restaurant Hærværk

Restaurant Hærværk. Foto: Kim Haugaard

Det er gået fint efter genåbningen. Lige op til sommerferien plejer der ikke at være run på, men i år har der været en del gæster.

Tilbagemeldingerne fra gæsterne er, at de gerne vil støtte det lokale, og at de også har indset, at sommeren formentlig skal holdes hjemme i Danmark og Aarhus, hvorfor de gerne vil ud at opleve noget.

Aarhus er en rigtig fed kultur- og turistby, som har meget at byde på. Generelt set er de optimistiske og positive, og vi er også selv rigtig glade for, at der endelig kan være gæster i restauranten igen.

Og lige præcis i forhold til restauranten, har vi desværre måtte skære en tredjedel af vores pladser væk for at sikre den rette plads mellem bordene. Dét kan vi godt mærke rent økonomisk, hvorfor vi har valgt også at holde åbent om tirsdagen, så nogle af de ”tabte” gæster kan hentes ind igen.

Det er svært at spå om resten af året. Jeg frygter lidt, at danskerne har brugt en del penge, når sommeren er forbi, så der måske ikke er lige så meget plads i budgettet til at gå ud at spise. Vi må blot se tiden an, men generelt set er der en spirende optimisme hos os og i branchen.

2 Steffen Villadsen, Molskroen

Molskroen. Foto: Axel Schütt

Vi havde en mindre ”corona-pause”, da vi stadig serverede take-away, men vi er rigtig glade for at være tilbage på fuld blus. Og her er det gået forrygende! Der er fuldt hus til midt august, så vi er ovenud lykkelige.

Jeg tror, at det er kommet os til gode, at en del danskere har erkendt, at sommeren bliver hjemme i Danmark, så gælder det om at komme ud at se landet og få nogle gode oplevelser – dét giver de fleste af vores gæster i hvert fald udtryk for.

Vi har allerede meget plads mellem bordene, så de corona-tiltag, vi har indført, har blandt andet været engangsmenukort, engangshåndklæder på toiletterne, huske at spritte af og overholde andre hygiejnekrav. Dét har fungeret godt, og gæsterne har også taget fint imod det.

Vi regner faktisk med, at dette år bliver et forholdsvis normalt år rent økonomisk. Sæsonen bliver lidt længere end normalt, da bryllupper og konfirmationer fra maj er rykket til september og oktober, og det kan forhåbentlig gøre bod for nedlukningen.

3 Wassim Hallal, restaurant Frederikshøj

Restaurant Frederikshøj. Foto: Axel Schütt

Det er gået fint, efter vi har fået lov til at åbne op igen, så vi er glade. Ved nedlukningen regnede vi med, at vores gæster ville komme tilbage, når vi engang fik lov til at åbne op igen, og det har vist sig at være tilfældet.

Vi holder sommerferie fra uge 29 til og med uge 31, og som det ser ud lige nu, er vi fuldt booket fredag og lørdag resten af året.

Vi oplevede lidt udfordringer i starten af genåbningensfasen, da der ikke måtte være selskaber på mere end 10 personer, men det er jo ikke længere gældende. I forhold til at holde den rette afstand mellem bordene har vi åbnet op for et ekstra lokale, så her har der ikke været de store problemer. Vi har heller ikke haft problemer med at spritte af og overholde andre hygiejnekrav.

Det er for tidligt at sætte tal på coronavirusens økonomiske effekt på os – det kan vi først gøre, når året er omme. Men fremtiden for Frederikshøj ser rigtig lovende ud, hvis der vel og mærke ikke kommer en nedlukning nummer to.

4 Christoffer Norton, restaurant Domestic

Restaurant Domestic. Foto: Jens Thaysen

Vi har haft rigtig travlt! Siden genåbningen har vi haft fuldt hus, så det er bare dejligt. Vi har faktisk haft så travlt, at jeg ikke selv har haft tid til at tage ud at spise, hvilket jeg ellers gerne ville have været.

Det var forventet, at folk gerne ville ud i byen, men at efterspørgslen har været så stor, er mildest talt overraskende og overvældende.

Gæsterne har været rigtig glade, og vi har ikke haft de store problemer med genåbning. Det eneste mindre ”problem”, vi har oplevet, er, at det kan være lidt svært at få nogle selskaber ud inden klokken 24. De vil gerne blive hængende, men der er vi altså nødt til at presse lidt på for at overholde myndighedernes krav.

Det er svært at spå om resten af året. Lige nu går det godt, og der er en positiv stemning. Danskerne kan her i løbet af sommeren ikke tage på festivaler, tage til koncerter, og de fleste vælger nok også at holde sommerferie hjemme i Danmark – dét kan komme os til gode. Omvendt ved man jo ikke, om der kommer en bølge to.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aarhus

Havnemiljø: Turbåden Liv skaber liv på havnen

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce