Annonce
Aarhus

Smitten vokser: Århusiansk sogn tvangsnedlukket

Søndervangskolen, der ligger i Ravnsbjerg Sogn, er nu tvangsnedlukket på grund af for høj smitte i soget. Foto: Google Street Maps
Skoler, uddannelsessteder, kulturaktiviteter samt idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter er nu lukket i Ravnsbjerg Sogn. Tidligst om en uge kan alle aktiviteter genåbne.

AARHUS: Ravnsbjerg og Gellerup sogne har de seneste par dage balanceret på grænsen til at blive tvangsnedlukket, og mens indbyggerne i Gellerup fredag stadig slipper med skrækken, så går den ikke længere i Ravnsbjerg.

Fredagens data fra Statens Serum Institut viser nemlig, at Ravnsbjerg Sogn er over grænsen på alle tre parametre, som sundhedsmyndighederne arbejder ud fra.

Et sogns tvangsnedlukkes når dets incidens - altså antal smittede per 100.000 indbyggere - er på 400 eller derover, og der samtidig er registreret 20 eller derover nye smittede og positivprocenten er på 2,0 eller derover. I Ravnsbjerg er de tre tal på 400, 36 og 3,3.

Annonce

I forbindelse med tvangsnedlukningen lukker

 • Alle grundskoler, konkret Søndervangskolen.
 • Alle SFO’er og klubtilbud.
 • Alle ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner, dvs Viby Gymnasium og Aarhus TECHs afdeling Hasselagervej.
 • Alle lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kultur-aktiviteter.
 • Alle lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter indendørs.
 • Bibliotekstilbud – herunder tilbud om click & collect.

Lukket i mindst en uge

Stadsdirektør Niels Højberg, der står i spidsen for kommunens coronaberedskab, bekræfter, at Ravnsbjerg Sogn er nedlukket.

- Vi er lige kommet ud fra krisemødet, hvor vi har konstateret, at betingelserne for, at sognet skal tvangsnedlukke, er til stede. Så det sker nu, siger han til Århus Stiftstidende.

Gode råd til indbyggerne i Ravnsbjerg Sogn

Sundhedsmyndighederne har denne opfordring til beboere i sognet:

 • Se så få som muligt.
 • Offentlige medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder hjemmefra.
 • Private arbejdsgivere lader medarbejdere, der har mulighed for at varetage deres arbejde uden fysisk fremmøde på arbejdspladsen, gøre dette.
 • Passe små børn hjemme, hvis forældrene har mulighed for det og i dagtilbud at opdele i faste, mindre grupper mv.
 • Befolkningen i området lader sig teste

Fredag eftermiddag vil skoler, SFO'er, klubtilbud, uddannelsessteder og kulturinstitutioner i området modtage meddelelsen om tvangsnedlukningen.

Mens en række ting er i Ravnsbjerg Sogn nu er lukket, er dagtilbud og dagpleje fortsat åbne. Samtidig etableres der nødpasning på skoler under nedlukningen for elever i 0- til 4. klasse, ligesom sårbare elever vil blive undtaget. Heller ikke kirker og moskeer er omfattet af nedlukningen.


Det er test, test, test og test, der er svaret på det her.

Niels Højberg, stadsdirektør


Aarhus Kommune har i samarbejde med regionen og Styrelsen for Patientsikkerhed og de kommunale institutioner samt boligforeninger og forskellige foreninger i området allerede gennemført en særlig indsats i Ravnsbjerg. Styrelsen for Patientsikkerhed er blandt andet med ”de blå veste” rundt for at ringe på og informere alle beboerne.

Nu skruer kommunen imidlertid ekstra op for tiltagene, der skal få bugt med spredningen af corona-smitten.

- Det er test, test, test og test, der er svaret på det her og Viby Gymnasium har lånt os deres hal så vi kan etablere yderligere test i sognet, fortæller Niels Højberg.

Ravnsbjerg Sogn kan først genåbne, når et af de tre parametre har været under den kritiske grænse en uge i træk.

Annonce

Tre gange for mange smittede i Aarhus

Statens Serums Instituts daglige opdatering viser, at der det seneste døgn er registreret 38 nye smittede i Aarhus Kommune. Torsdag var antallet 42, mens det onsdag var på 30.

Sammenlignet med smittetallene i december lyder antallet af smittede i den forløbne uge måske ikke voldsomt, men der er dog stadig tale om, at der i gennemsnit er blevet registreret mere end tre gange så mange som de 10 daglige smittede, som sundhedsmyndighederne regner som den kritiske grænse i en kommune af Aarhus' størrelse.

I det århusianske omegnskommuner er der påvist 5 nye smittede i Norddjurs, 4 nye i både Skanderborg og Odder og 1 ny i Favrskov. I Syddjurs er der derimod ikke fundet nye smittede.

På hospitalerne i Region Midtjylland er der i alt 23 indlagte - heraf 10 på Aarhus Universitetshospital.

I hele Danmark er der det seneste døgn registreret 677 nye corona-smittede og der er registreret yderligere tre dødsfald.

I Århus Stiftstidendes udgivelsesområde er det fortsat Norddjurs der forholdsmæssigt er længst med at færdigvaccinere indbyggerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce