Annonce
Debat

Smittetallene i Gellerup: Vi skal værdsætte de mange frivillige, der gør en indsats

DEBAT: Knud Mathiesen (medlem af Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti, red.) snakker ofte om, hvor glad han er for at bo i Gellerup-området. Eller rettere Gellerup Sogn, som for tiden er lukket ned på grund af corona.

Han skriver i sit indlæg i Århus Stiftstidende 27. april, at folk med anden etnisk baggrund er i mindretal i coronatestkøerne. Jeg er overrasket over, at han som byrådsmedlem har tid til at gå rundt i Gellerup og observere, hvem der står i kø til test. Det er slet ikke min oplevelse.

Jeg har også min daglige gang i Gellerup og har så sent som mandag fået taget en kviktest i City Vest. Her stod jeg i en kø med alle mulige mennesker. Jeg talte ikke, hvem der var brun eller hvid, men glædede mig over, at mange bliver testet.

Annonce


Så, Knud, i stedet for at sparke til folk i Gellerup burde du værdsætte de mange frivillige i området, som gør en kæmpe indsats for at få smitten ned. Men det er der selvfølgelig ikke så mange stemmer i.


Der er selvfølgelig også folk udefra, der tager til Gellerup og bliver testet, hvis de skal i byen og mangler et coronapas. Derfor er det vigtigt, at der er pop-up-teststeder der, hvor folk kommer til dagligt, så der aldrig er for lang kø.

Det vigtigste for mig, er, at det er hurtigt at blive testet, og at vi får smittetallet ned.

Hvis Knud Mathiesen kigger på smittetallene, vil han se, at de faktisk er faldet. Det er sket efter en effektiv kampagne fra aktører i området, som har reklameret for teststeder, tilbudt følgeskab til test og oplysningskampagner.

Vi har alle et fælles ansvar for ikke at smitte hinanden og for at blive testet, så positiv-procenten kommer ned. At foreslå, at nogle forretninger i Gellerup skal forlange coronapas, giver en konkurrencemæssig skævvridning, som kan betyde, at disse forretninger mister kunder.

For tro det eller lad være, det er ikke kun folk fra Gellerup, som handler i disse forretninger. Folk kommer fra hele byen.

Så, Knud, i stedet for at sparke til folk i Gellerup burde du værdsætte de mange frivillige i området, som gør en kæmpe indsats for at få smitten ned. Men det er der selvfølgelig ikke så mange stemmer i.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Malteserordenen - hvem er det?

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce