Annonce
Kultur

Smukfest offentliggør tre store internationale navne

Det tyske elektroband Kraftwerk gæster Bøgeskoven til næste år. Foto: DENIS BALIBOUSE
Herbie Hancock, Kraftwerk og Limp Bizkit er sat på plakaten til næste års Smukfest.
Annonce

SKANDERBORG: Smukfest fortsætter arbejdet med at sammensætte et program til festivalen i 2021.

Senest har festivalen i Bøgeskoven sat tre internationale navne på plakaten. Tre kunstnere, der stikker i hver sin musikalske retning. Der er noget for den jazzede, elektroniske og ikke mindst den metalliske smag i programmet.

Herbie Hancock skabte et navn for sig selv i 1970'erne, hvor han var en af forgangsmændene for sammensmeltningen af jazz, funk og rocksmusik. Gennem karrieren har Hancock modtaget intet mindre end 14 Grammy Awards for sit arbejde og er stadig aktiv i sit arbejde som pianist, komponist og producer i en alder af 80 år.

Anden navn i denne omgang er også blandt mastodonterne på musikscenen. Elektropioneererne fra Kraftwerk har turneret verden tynd med deres 3D-koncerter og nu er turen altså kommet til Bøgeskoven. Kraftwerk blev dannet tilbage i 1970 af Ralf Hütter og Florian Schneider i Düsseldorf og skabte i løbet af de næste år en række fremadskuende værker, der skabte et fundament for den elektroniske musik.

80-årige Herbie Hancock er hyret til at spille på Smukfest til næste år. Foto: REUTERS/Alexandre Meneghini

Sidste skud på stammen fra Smukfest i denne omgang er et af de helt store navne på den amerikanske rockscene i 1990'erne, Limp Bizkit. Med Fred Durst i front var amerikanerne en del af en scene, der fusionerede metal og hiphop. Gruppen udsendte tre meget succesfulde albums med "Three Dollar Bill, Y'all", "Significant Other" og "Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water".

Bandet banede vejen for sig selv tilbage i 1997 med et cover af George Michael hittet "Faith".

Limp Bizkit har været meget stille i de seneste år, men er i skrivende stund i gang med at lave et nyt album "Stampede Of The Disco Elephants", som de tager med sig i Bøgeskoven til næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Kultur

Corona-kultur: 3 pudsige påhit

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce