Annonce
Kultur

Smukfest udsender 'narrøv-alarm': Billetsælger viste sig at være billetsvindler

Mange vil gerne til Smukfest. Det forsøger en billetsvindler at udnytte. Arkivfoto: Axel Schütt
Kreativ svindler forsøger at sælge falske billetter. Personen sender SMS'er og mails, som ser ud som om, de kommer fra Smukshoppen. Men det gør de ikke, fortæller Smukfest.

SKANDERBORG: Humøret er ikke i top hos Smukfests billetsalgsansvarlige i disse dage. Årsagen til det dårlige humør skal findes i den kendsgerning, at en person forsøger at svindle personer, der gerne vil til sommerens festival, men som ikke lykkedes at købe en partoutbillet til årets festival.

"Vores billetsalgsansvarlige Tenna her er hammer sur! Vi er nødt til at advare imod en ihærdig og kreativ svindler, som forsøger at sælge imaginære billetter til Smukfest. Vedkommende sender SMS'er og mails som ser ud som om, de kommer fra Smukshoppen. Men det gør de ikke, og personen har formentlig ikke en eneste billet at sælge dig," hedder det i en opdatering på Smukfests Facebookside.

Advarslen kommer, efter at Anne Kyung Nielsen har fortalt, hvordan en person forsøgte at snyde hende, da hun gerne ville købe billet.

Hun fik tilbudt tre partoutbilletter.

"Sælger tilbød køb gennem erhvervsdelen og jeg modtog både plausibel sms og ikke mindst en mail fra hvad der ligner korrekt afsender. Som førstegangs-mulig-deltager, så ville jeg dog gerne gå med livrem og seler, så kontaktede smukshop, der sagde at det var en super dygtig bedrager," skriver hun på Smukfests' Facebookside.

Det viste sig at være en klog beslutning, for det var ikke en billetsælger, men derimod en billetsvindler hun havde haft kontakt til.

Personen er nu politianmeldt, fortæller Anne Kyung Nielsen.

Annonce

 

Gode råd

Traditionen tro blev festivalens partoutbilletter revet væk, da de i december 2018 blev sat til salg. I år tog det en time, og mange forsøgte forgæves. Derfor er der også adskillige personer, der er på jagt efter billetter til Smukfest 2019 og det forsøger nogen så at udnytte.

Festivalen har en række råd til folk på billetjagt.

Dér, hvor dine alarmklokker altid bør ringe er, hvis betaling af én eller anden obskur grund kun kan foregå via MobilePay. Sådan fungerer Smukshoppen og de sikre salg aldrig. Nogle gange sender vi SMS'er fra Smukshoppen, men de indeholder aldrig mailadresser, links, sagsnumre eller nogen anden information andet end du bør tjekke din mail, hedder det i Facebook-opdateringen.

"Har du som Anne her været i kontakt med svindleren, opfordrer vi dig til at politianmelde," skiver Smukfest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce