Annonce
Kultur

Smukfest udsender 'narrøv-alarm': Billetsælger viste sig at være billetsvindler

Mange vil gerne til Smukfest. Det forsøger en billetsvindler at udnytte. Arkivfoto: Axel Schütt
Kreativ svindler forsøger at sælge falske billetter. Personen sender SMS'er og mails, som ser ud som om, de kommer fra Smukshoppen. Men det gør de ikke, fortæller Smukfest.

SKANDERBORG: Humøret er ikke i top hos Smukfests billetsalgsansvarlige i disse dage. Årsagen til det dårlige humør skal findes i den kendsgerning, at en person forsøger at svindle personer, der gerne vil til sommerens festival, men som ikke lykkedes at købe en partoutbillet til årets festival.

"Vores billetsalgsansvarlige Tenna her er hammer sur! Vi er nødt til at advare imod en ihærdig og kreativ svindler, som forsøger at sælge imaginære billetter til Smukfest. Vedkommende sender SMS'er og mails som ser ud som om, de kommer fra Smukshoppen. Men det gør de ikke, og personen har formentlig ikke en eneste billet at sælge dig," hedder det i en opdatering på Smukfests Facebookside.

Advarslen kommer, efter at Anne Kyung Nielsen har fortalt, hvordan en person forsøgte at snyde hende, da hun gerne ville købe billet.

Hun fik tilbudt tre partoutbilletter.

"Sælger tilbød køb gennem erhvervsdelen og jeg modtog både plausibel sms og ikke mindst en mail fra hvad der ligner korrekt afsender. Som førstegangs-mulig-deltager, så ville jeg dog gerne gå med livrem og seler, så kontaktede smukshop, der sagde at det var en super dygtig bedrager," skriver hun på Smukfests' Facebookside.

Det viste sig at være en klog beslutning, for det var ikke en billetsælger, men derimod en billetsvindler hun havde haft kontakt til.

Personen er nu politianmeldt, fortæller Anne Kyung Nielsen.

Annonce

 

Gode råd

Traditionen tro blev festivalens partoutbilletter revet væk, da de i december 2018 blev sat til salg. I år tog det en time, og mange forsøgte forgæves. Derfor er der også adskillige personer, der er på jagt efter billetter til Smukfest 2019 og det forsøger nogen så at udnytte.

Festivalen har en række råd til folk på billetjagt.

Dér, hvor dine alarmklokker altid bør ringe er, hvis betaling af én eller anden obskur grund kun kan foregå via MobilePay. Sådan fungerer Smukshoppen og de sikre salg aldrig. Nogle gange sender vi SMS'er fra Smukshoppen, men de indeholder aldrig mailadresser, links, sagsnumre eller nogen anden information andet end du bør tjekke din mail, hedder det i Facebook-opdateringen.

"Har du som Anne her været i kontakt med svindleren, opfordrer vi dig til at politianmelde," skiver Smukfest.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce