Annonce
Østjylland

Snød folk på nettet: Ung kvinde skal ruske tremmer

I løbet af de sidste par år har den 27-årige kvinde snydt flere hundrede personer via Den Blå Avis og Facebook. Pressefoto: DBA

Omkring 200 tilfælde af bedrageri kostede tirsdag en 27-årig kvinde et års ubetinget fængsel.

Nimtofte: En 27-årig kvinde fra Nimtofte blev ved retten i Randers tirsdag idømt et års ubetinget fængsel, efter hun gennem en længere periode har snydt og bedraget folk via onlinesalg på Den Blå Avis og Facebook. Dommen faldt på baggrund af omkring 200 tilfælde af bedrageri.

Ved at oprette falske annoncer for blandt andet babyalarmer, klapvogne, børnetøj og den slags franarrede kvinden penge fra sine ofre. Så snart køberne havde overført det aftalte beløb, hørte de ikke længere fra hende, og varerne kom aldrig frem.

Det er ikke første gang, den 27-årige må en tur bag tremmer. I december 2016 modtog hun en betinget fængselsstraf, ligeledes for bedrageri. Hun overholdt dog ikke betingelserne, og blev i slutningen af 2017 derfor idømt fire måneders ubetinget fængsel.

Senere viste det sig, at kvinden siden dommen i 2016 havde fortsat sin kriminelle færd i form af omfattende bedragerier. Da hun blev løsladt, gik der ligeledes kun få dage, før hun igen var i færd med at snyde intetanende købere. Hun blev derfor endnu engang anholdt og varetægtsfængslet i august 2018. Under retssagen kom det frem, at det ikke var på grund af hverken misbrug eller ludomani, at svindlen fortsatte.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg gør det. Jeg har brug for noget hjælp, forklarede hun fra anklagebænken under et grundlovsforhør og antydede, at det muligvis skyldtes kedsomhed, og at hun ville stoppe, hvis hun fik et job eller en uddannelse at bruge tiden på i hverdagen.

Annonce

Familien blandt ofre

Den omfattende svindel er ikke kun gået ud over tilfældige købere på nettet. Også kvindens familiemedlemmer er endt som ofre for hendes kriminalitet. Blandt andet har hun optaget flere lån og foretaget indkøb i forskellige butikker i familiemedlemmers navne uden at betale for dem.

- Selvfølgelig ved jeg, at det, jeg har gjort, er forkert. Jeg vil så gerne være et godt eksempel for mine børn, og jeg forbander mig selv over det her, sagde hun under grundlovsforhøret i august med grådkvalt stemme.

Anklager Jesper Rodkjær er godt tilfreds med dommen.

- Den 27-åriges omfattende bedragerier er gået ud over en lang række borgere over hele landet, og hun har tidligere fået dom for samme slags forhold. Jeg er derfor tilfreds med, at hun nu får en længere ubetinget fængselsstraf, siger han i en pressemeddelelse.

Ud over fængselsstraffen blev den 27-årige også dømt til at betale erstatning til de personer, hun har snydt. I retten erkendte hun bedragerierne på nettet, men ankede dommen med henblik på en mildere straf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce