Annonce
112

Århusiansk it-virksomhed politianmeldt: Snød med gevinst fra konkurrence

Forbrugere blev ringet op og fik at vide, at de havde vundet en konkurrence, som de ikke mente, at de havde deltaget i. Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Efter Forbrugerombudsmandens opfattelse har My Data i flere tilfælde vildledt forbrugere.

AARHUS: Forbrugerombudsmanden politianmelder den århusianske it-virksomhed My Data for blandt andet vildledning af forbrugerne.

Efter Forbrugerombudsmandens opfattelse har My Data i flere tilfælde overtrådt forbrugeraftaleloven og markedsføringsloven.

My Data er politianmeldt for:

  • At have ringet til 10 forbrugere uden forbrugernes samtykke.
  • At have vildledt de 10 forbrugere og yderligere én forbruger ved over telefonen at oplyse, at de havde vundet en gevinst i en konkurrence, og at gevinsten var et sikkerhedstjek af deres computer til en værdi af 999 kroner. Forbrugerne vidste umiddelbart ikke, hvilken konkurrence det var, og flere mente ikke, at de havde deltaget i den. My Data oplyste ikke forbrugerne om, at formålet med samtalen var at sælge et databeskyttelsesprodukt for op til 3.999 kroner.

Det seneste år har Forbrugerombudsmanden politianmeldt i alt 30 virksomheder i sager om ulovligt telefonsalg.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger i en pressemeddelelse:

- Lovligt telefonsalg forudsætter, at virksomheden indleder samtalen med at præsentere sig og fortæller, hvorfor de ringer, og fortsætter:

- Vi har desværre modtaget mange klager, , hvor virksomheder uanmodet har ringet til forbrugere og bildt dem ind, at de har deltaget i en konkurrence og vundet en gratis pc-rensning. Forbrugerne er ikke blevet oplyst om, at formålet med telefonsamtalen har været at få dem til et købe et produkt.

- Virksomheder må naturligvis ikke lyve, heller ikke ved telefonsalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce