x
Annonce
Kultur

Snart skal vi spurte ind i kunsthallen

Sådan forestiller det hollandske vinderpar sig den nye, midlertidige indgang fra J. M. Mørks Gade.

Indgang. Hollandsk par vinder konkurrence om ny indgang til det gamle hus i Mørks Gade.

Der bliver lagt op til, at vi skal komme løbende, når vi vil besøge Kunsthal Aarhus for eftertiden.

Annonce

Stedet i J. M. Mørks Gade har ikke alene flyttet indgangen. Nu vil den markere det meget tydeligt. Det vil ske med en rød løbebane, som vi kender fra stadions.

Forslaget er kommet fra den hollandske designer- og kunstnerduo Linda Beumer og Jeroun Bouweriks fra Amsterdam.

De har vundet en konkurrence, som kunsthallen havde udskrevet.

Om den nye indgang bliver realiseret, afhænger af, om kunsthallen kan skaffe penge til den.

Indgangen er midlertidig. På længere sigt ønsker direktør Iben Hofstede og den øvrige ledelse på stedet en mere åben indgang fra Christiansgade, hvor der skal laves hul i hækken, og gæster skal så gå ind i huset gennem den nuværende café.

»Vi ønsker, at publikum skal møde kunsthallen i husets sociale rum, hvor der er mennesker, lyde og liv, så man kan komme ind i huset og orientere sig uden først at skulle forholde sig til kunsten,« siger direktør Iben Hofstede.

»De planer arbejder vi pt. på sammen med stadsarkitekten og Aarhus Kommune, der ejer bygningen og de grønne arealer, og vi håber på at kunne annoncere en international arkitektkonkurrence. Men det tager tid - og vi vil gerne have, at der sker forandringer imens,« siger direktøren.

Vinderprojektet forener kunstens verden med sportens. Inspirationen er hentet hhv. fra det amerikanske minimalist-ikon Frank Stella og langdistanceløberen Wilson Kipketer:

Forslaget er en hybrid-form, der forener landskabsarkitektur med design og billedkunst. Kunstnerne kalder det The Shaped Canvas Track.

Ud over æren modtager vinderprojektet EUR500, knap 4000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce