Annonce
Kultur

Snart skal vi spurte ind i kunsthallen

Sådan forestiller det hollandske vinderpar sig den nye, midlertidige indgang fra J. M. Mørks Gade.

Indgang. Hollandsk par vinder konkurrence om ny indgang til det gamle hus i Mørks Gade.

Der bliver lagt op til, at vi skal komme løbende, når vi vil besøge Kunsthal Aarhus for eftertiden.

Annonce

Stedet i J. M. Mørks Gade har ikke alene flyttet indgangen. Nu vil den markere det meget tydeligt. Det vil ske med en rød løbebane, som vi kender fra stadions.

Forslaget er kommet fra den hollandske designer- og kunstnerduo Linda Beumer og Jeroun Bouweriks fra Amsterdam.

De har vundet en konkurrence, som kunsthallen havde udskrevet.

Om den nye indgang bliver realiseret, afhænger af, om kunsthallen kan skaffe penge til den.

Indgangen er midlertidig. På længere sigt ønsker direktør Iben Hofstede og den øvrige ledelse på stedet en mere åben indgang fra Christiansgade, hvor der skal laves hul i hækken, og gæster skal så gå ind i huset gennem den nuværende café.

»Vi ønsker, at publikum skal møde kunsthallen i husets sociale rum, hvor der er mennesker, lyde og liv, så man kan komme ind i huset og orientere sig uden først at skulle forholde sig til kunsten,« siger direktør Iben Hofstede.

»De planer arbejder vi pt. på sammen med stadsarkitekten og Aarhus Kommune, der ejer bygningen og de grønne arealer, og vi håber på at kunne annoncere en international arkitektkonkurrence. Men det tager tid - og vi vil gerne have, at der sker forandringer imens,« siger direktøren.

Vinderprojektet forener kunstens verden med sportens. Inspirationen er hentet hhv. fra det amerikanske minimalist-ikon Frank Stella og langdistanceløberen Wilson Kipketer:

Forslaget er en hybrid-form, der forener landskabsarkitektur med design og billedkunst. Kunstnerne kalder det The Shaped Canvas Track.

Ud over æren modtager vinderprojektet EUR500, knap 4000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce