Annonce
Aarhus

Snavs og skimmel-lignende belægninger: Bøde og sur smiley til populær strandkiosk

Moesgaard Strandkiosk har fået både bøde og sur smiley. Foto: Henrik Lund
Fødevarestyrelsen var ikke tilfredse med tilstanden sidst der var kontrol i Moesgaard Strandkiosk. Det koster en bøde på 5.000 kroner og en sur smiley.
Annonce

AARHUS: En af de absolut mest populære iskiosker i Aarhus - Moesgaard Strandkiosk - har fået både en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner.

Det sker, efter at kontrollanter fra Fødevarestyrelsen 30. juli var på kontrolbesøg.

Bøden og den sure smiley er givet som følge af mangelfuld rengøring.

- Emfang fremtræder med fedtet brune belægninger samt edderkoppespind, kølerumsblæser fremstår med skimmel-lignende sorte belægninger, på underside af reoler er der ligeledes belægninger og gulvet i kølerum er særligt ved indgang snavset med produktrester, hedder det blandt andet i den efterfølgende rapport fra Fødevarestyrelsen.

Derudover fremstår slush ice-maskinen ifølge styrelsen med fedtet og støvet belægning på udvendige sider, ligesom et køleskab bag disken fremtræder snavset og har plamager af produktrester i bunden og på køleribber.

Annonce

Travl weekend

Indehaver af Moesgaard Strandkiosk Henrik Mensch er naturligvis både træt og ked af den seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen.

Han fortæller, at den daglige leder af kiosken gennem de seneste seks år altid har fået glade smileyer.

- Så det kommer bag på os, at man fra Fødevarestyrelsen er så pernittengryn, at man efter en travl weekend med masser af kunder og stort salg i kiosken vælger at lave kontrollen tidligt mandag, inden der var mulighed for at være helt på plads. Jeg synes, at styrelsen burde have givet os en chance for at få orden på forholdene, siger Henrik Mensch.


Jeg var så sent som i går ude for at tjekke, at alt er i orden. Der bliver gjort grundig rent hver dag, så Fødevarekontrollen kan bare komme, der er ikke noget at sætte en finger på nu.

Henrik Mensch, indehaver af Moesgaard Strandkiosk


Han forsikrer dog, at han trods uenigheden til kontrolrapporten tager den meget alvorlig.

- Jeg var så sent som i går ude for at tjekke, at alt er i orden. Der bliver gjort grundig rent hver dag, så Fødevarekontrollen kan bare komme, der er ikke noget at sætte en finger på nu, lover Henrik Mensch.

Udover de nævnte punkter påpeger Fødevarestyrelsen et par ting, som styrelsen dog finder under bagatelgrænsen.

Sur smiley eller ej. Forude venter endnu en meget varm weekend. Så mon ikke der bliver langet en del is og pølser over disken.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Annonce