Annonce
Østjylland

Sne og kulde rammer Østjylland: Frem med huer og vanter

For den der er tidligt på færde fredag morgen, skulle det ifølge DMI's meteorologer være muligt at bygge en lille snemand. Foto: Annelene Petersen
Annonce

DJURSLAND/AARHUS: Et par dage inden årets sidste måned begynder, er der udsigt til, at denne vinters første sne rammer Østjylland.

DMI's prognoser forudser nemlig, at der natten til fredag falder sne over Djursland, og at sneen formentlig når helt ned til Aarhus. Jo længere mod nord, jo større er chancen - eller risikoen om man vil - for, at der kommer sne fra oven.

Det begynder med et regnvejr torsdag aften, men i løbet af natten passerer et lavtryk henover Danmark og på bagkanten af det lavtryk kommer der kold luft fra nord og så falder temperaturen, hvorefter regnen går over i sne.

Ifølge vagthavende meteorolog hos DMI kan der ifølge prognoserne ventes sne på Djursland og ned af mod Aarhus.

Det bliver dog ikke voldsomme mængder, der rammer det østjyske.

- Skal man nå at lave en snemand, skal man nok stå tidlige op, forklarer DMI's vagthavende, der også udsigt til, at eventuelle snemænd igen er smeltet, når børnene kommer hjem fra skole igen.

Morgentrafikanterne må også forvente, at der kan ligge lidt sne på vejene, når de skal frem til arbejde eller uddannelse.

- Men det bliver nok ikke meget mere end en centimeter, fortæller vagtchefen.

Det er som sagt endnu lidt usikkert, om sneen når helt til Aarhus eller om det kun er Djursland, der får glæde af det hvide pulver. Derimod er det sikkert, at weekenden og starten på næste uge bliver kold.

Ifølge vagthavende meteorolog hos DMI får vi flot vejr med sol, men også nattefrost, og både søndag og mandag når dagstemperaturen kun lige op på et par plusgrader, inden den igen daler ned under frysepunktet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce