Annonce
Debat

Socialdemokrat opfordrer: Aarhus bør droppe indkøb hos Nemlig.com

"Flere medier har afdækket de rådne forhold hos Nemlig.com, og det har allerede ført til, at Odense Kommune har valgt at droppe sit samarbejde med udleveringsvirksomheden, mens en håndfuld danske kommuner har valgt sætte samarbejdet på is. Det mener jeg også, vi burde gøre i Aarhus", skriver Janus Boye. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

DEBAT: Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at onlinesupermarkedet Nemlig.com har store problemer med både arbejdsmiljøet hos sine medarbejdere, og så leverer virksomheden dagligvarer for Aarhus Kommune.

Hverken de ansatte lagermedarbejdere eller løst tilknyttede chauffører har nogen glad smiley på arbejdspladsen, mens virksomhedens direktør har travlt med at skyde vildt efter den medieomtale, der byder på nye artige afsløringer. Alt imens leverer man dagligvarer til mange århusianere, herunder kommunes udsatte borgere.

Flere medier har afdækket de rådne forhold hos Nemlig.com, og det har allerede ført til, at Odense Kommune har valgt at droppe sit samarbejde med udleveringsvirksomheden, mens en håndfuld danske kommuner har valgt sætte samarbejdet på is.

Annonce

Det mener jeg også, vi burde gøre i Aarhus. Både som kommune, erhvervsliv og borger. Vi skal ikke samarbejde med virksomheder, der behandler sine ansatte på samme måde, som det er blevet afsløret - vi skal i stedet vægte ordentlige og gennemsigtige forhold.


Vi er nemlig også nødt til at tage et lokalt ansvar rundt omkring i hele landet, her, hvor hverdagen fylder mest i løbet af ugen.


Nemlig.com er desværre ikke nogen enlig svale, og i stil med Wolt er det et eksempel på en såkaldt moderne virksomhedsstruktur, hvor man som kunde let ledes til at tro, at vedkommende, man hilser på ved døren, er ansatte. Men det er de slet ikke.

Heldigvis har vores beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard allerede sat ministeriet til at arbejde på forslag, som kan forbedre lovgivningen.

I fremtidens arbejdsmarked skal vi netop ikke acceptere, at arbejdsgivere behandler deres medarbejdere på den helt utilstedelige måde, som Nemlig.com blandt andre har vist sig at gøre.

Vi må kæmpe for bedre og tidssvarende rammer for arbejdsmiljøet og sende et signal til de moderne udleveringsvirksomheder om, at de i fremtiden er lige så forpligtede til at tage hånd om deres medarbejderes fysiske og psykiske helbred som alle andre steder.

Når jeg ønsker, at vi i Aarhus Kommune skal sige fra overfor Nemlig.com og lægge afstand til virksomhedens forretningsform, så er det, fordi jeg tror på, at det betyder noget. Så er det, fordi et signal, der viser, hvor den politiske vilje ligger, kan tjene som eksempel på, hvordan vi gerne ser fremtidens arbejdsmarked.

Vi er nemlig også nødt til at tage et lokalt ansvar rundt omkring i hele landet, her, hvor hverdagen fylder mest i løbet af ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Annonce