Annonce
Debat

Socialdemokrat opfordrer: Aarhus bør droppe indkøb hos Nemlig.com

"Flere medier har afdækket de rådne forhold hos Nemlig.com, og det har allerede ført til, at Odense Kommune har valgt at droppe sit samarbejde med udleveringsvirksomheden, mens en håndfuld danske kommuner har valgt sætte samarbejdet på is. Det mener jeg også, vi burde gøre i Aarhus", skriver Janus Boye. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

DEBAT: Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at onlinesupermarkedet Nemlig.com har store problemer med både arbejdsmiljøet hos sine medarbejdere, og så leverer virksomheden dagligvarer for Aarhus Kommune.

Hverken de ansatte lagermedarbejdere eller løst tilknyttede chauffører har nogen glad smiley på arbejdspladsen, mens virksomhedens direktør har travlt med at skyde vildt efter den medieomtale, der byder på nye artige afsløringer. Alt imens leverer man dagligvarer til mange århusianere, herunder kommunes udsatte borgere.

Flere medier har afdækket de rådne forhold hos Nemlig.com, og det har allerede ført til, at Odense Kommune har valgt at droppe sit samarbejde med udleveringsvirksomheden, mens en håndfuld danske kommuner har valgt sætte samarbejdet på is.

Annonce

Det mener jeg også, vi burde gøre i Aarhus. Både som kommune, erhvervsliv og borger. Vi skal ikke samarbejde med virksomheder, der behandler sine ansatte på samme måde, som det er blevet afsløret - vi skal i stedet vægte ordentlige og gennemsigtige forhold.


Vi er nemlig også nødt til at tage et lokalt ansvar rundt omkring i hele landet, her, hvor hverdagen fylder mest i løbet af ugen.


Nemlig.com er desværre ikke nogen enlig svale, og i stil med Wolt er det et eksempel på en såkaldt moderne virksomhedsstruktur, hvor man som kunde let ledes til at tro, at vedkommende, man hilser på ved døren, er ansatte. Men det er de slet ikke.

Heldigvis har vores beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard allerede sat ministeriet til at arbejde på forslag, som kan forbedre lovgivningen.

I fremtidens arbejdsmarked skal vi netop ikke acceptere, at arbejdsgivere behandler deres medarbejdere på den helt utilstedelige måde, som Nemlig.com blandt andre har vist sig at gøre.

Vi må kæmpe for bedre og tidssvarende rammer for arbejdsmiljøet og sende et signal til de moderne udleveringsvirksomheder om, at de i fremtiden er lige så forpligtede til at tage hånd om deres medarbejderes fysiske og psykiske helbred som alle andre steder.

Når jeg ønsker, at vi i Aarhus Kommune skal sige fra overfor Nemlig.com og lægge afstand til virksomhedens forretningsform, så er det, fordi jeg tror på, at det betyder noget. Så er det, fordi et signal, der viser, hvor den politiske vilje ligger, kan tjene som eksempel på, hvordan vi gerne ser fremtidens arbejdsmarked.

Vi er nemlig også nødt til at tage et lokalt ansvar rundt omkring i hele landet, her, hvor hverdagen fylder mest i løbet af ugen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Sport

Lars Høgh er død

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

TV2 har et problem med kulturen: Hvornår har du sidst set en grim studievært?

Østjylland

Se den vilde video: Flere hundrede krondyr krydser vejen foran Thomas' bil - nu tager folk på hjorte-safari

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

Kendt forening lukker og efterlader sig pengegave: Her er modtagerne af overskudsformuen

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Alarm 112

53-årig mand måtte køre i grøften: Spøgelsesbilist kom ud af det blå

Annonce