Annonce
Debat

Socialdemokrat svarer på kritik: Det er medmenneskeligt at hjælpe dem, der har mest brug for det

"Vi har en forpligtelse til at hjælpe dem, der har allermest brug for beskyttelse. Hver eneste dag vurderer vores asylsystem, hvem der har et beskyttelsesbehov. Det betyder, at nogle får asyl, mens andre får afslag", skriver Camilla Fabricius. Arkivfoto: Zohra Bensemra/Reuters/Ritzau Scanpix

DEBAT: Paw Amdisen og Charlotte Vindeløv (SF) efterspørger her i avisen mere medmenneskelighed fra Socialdemokratiet. Det vil jeg gerne give et svar på.

Jeg mener netop, at Socialdemokratiets udlændingepolitik baserer sig på medmenneskelighed. Vi har en forpligtelse til at hjælpe dem, der har allermest brug for beskyttelse. Hver eneste dag vurderer vores asylsystem, hvem der har et beskyttelsesbehov. Det betyder, at nogle får asyl, mens andre får afslag.

Det kan bestemt være hårdt at få et afslag. Men vi har været åbne fra starten og sagt, at de syrere, der kom hertil, ville få hjælp, men samtidig gjort det klart, at ophold er midlertidigt. Når forholdene er forbedrede, må man rejse hjem.

Annonce

Derfor er jeg heller ikke enig med SF i, at vores politik har taget en drejning.


Lige nu lader vi de svageste, der ikke har ressourcer til at rejse, i stikken.


Udlændingemyndighederne har vurderet, at de generelle forhold i området omkring Damaskus er forbedret. Denne vurdering deler de blandt andet med myndigheder i Sverige, Storbritannien og EU's asylstøttekontor. Derfor skal nogle af dem, der har fået midlertidigt ophold, rejse hjem, da de ikke længere har behov for beskyttelse. Det er vigtigt at understrege, at alle sager behandles individuelt, og man sendes ikke hjem, hvis man er i risiko for forfølgelse.

Når nogle rejser hjem, har vi plads til nye flygtninge med beskyttelsesbehov. Og det leder mig til en anden pointe i de to skribenters indlæg: Velfungerende integration. Det er netop kernen i vores udlændingepolitik.

Vi kan ikke tage flere ind, end vi evner at integrere. Skoler og boligområder skal kunne følge med. Dét er også medmenneskelighed – at vi kan integrere dem, der kommer hertil, i vores fællesskab.

Slutteligt vil jeg tilføje, at regeringen arbejder for et mere humant og retfærdigt asylsystem. I dag drager familier på farefulde rejser med livet som indsats over Middelhavet, mens menneskesmuglere har kronede dage.

Vi ønsker at hjælpe mange flere migranter og flygtninge, end vi formår i dag, og det gøres bedst i nærområderne. Lige nu lader vi de svageste, der ikke har ressourcer til at rejse, i stikken. I min optik er det mest medmenneskelige at hjælpe dem med størst behov. Og det gør vi ikke i tilstrækkelig grad i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce