x
Annonce
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst.

Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne.

En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året.

Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft.

Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce

Gentagne gange har Venstre og Radikale foreslået, at der skulle oprettes en budgetmodel, der sikrer, at idrætsanlæg helt automatisk udbygges i takt med befolkningstilvæksten, som det er tilfældet med skoler og daginstitutioner. Men det er ikke lykkedes at skaffe flertal.

Socialdemokraterne påpeger, at en budgetmodel i sig selv ikke skaffer flere penge.

Det er naturligvis korrekt, men faktum er bare, at det hidtidige system uden budgetmodel i hvert fald under ingen omstændigheder har vist sig brugbar. Tværtimod er forholdene for idrætsudøverne i kommunen kun blevet ringere gennem de senere år.

Kulturudvalgets formand Steen B. Andersen (S) vil sikkert hævde, at han og de øvrige i partiet så sandelig tager idrættens udfordringer meget alvorligt, men det er helt ærligt svært at tage seriøst.

Men hvis det virkelig er tilfældet, så er det nu, partiet skal vise handling. Og bare for at skære det ud i pap: Nej, I viser ikke handling ved endnu en gang at tale om vigtigheden og love at huske området i fremtiden.

Der er kun en mulighed. Find pengene til at få lavet en budgetmodel. Det haster.

På mandag har Idrætssamvirket samt Kultur og Borgerservice inviteret til borgermøde om fremtidens idrætsfaciliteter med det formål at sætte fokus på behovet for faciliteter nu og i fremtiden. Og for at danne sig et overblik over hvor stort behovet er, og hvor meget det haster, er Århus Stiftstidende gået sammen med Kultur og Borgerservice og beder nu alle borgere om tippe ind, hvis de mener, at der mangler bedre idrætsfaciliteter i netop deres del af kommunen.

På hjemmesiden aarhus-mangler.dk, er det muligt at skrive sine ønsker og på den måde være med til at give politikerne et overblik over mangler og ønsker.

Så vil vi på mandag sørge for at overrække de mange ønsker til politikerne, så det forhåbentlig bliver krystalklart - selv for Socialdemokratiet, at det er nødvendigt at stoppe den tomme snak og i stedet få leveret resultater og en budgetmodel for fremtiden.

Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce