Annonce
Læserbrev

Socialdemokratiet spiller russisk roulette med familieejede virksomheder

Annonce

Læserbrev: I Danmark vil vi åbenbart ikke længere belønne det at skabe vækst og arbejdspladser i landet. De familieejede virksomheder vil under den røde regering blive straffet ved et generationsskifte. Regeringen har foreslået en tredobling af afgiften på generationsskifte i familieejede virksomheder. 300.000 arbejdspladser er på spil. De vil altså straffe helt almindelige lønmodtagere, som er beskæftiget i de ramte virksomheder. Både virksomhederne selv, fagbevægelsen 3F, Dansk Metal og DI kæmper med næb og kløer overfor Socialdemokratiets hovedløse beslutning, der vil koste dansk vækst, arbejdspladser og især ramme de små og mellemstore virksomheder, som befinder sig i landdistrikterne.

I Region Midtjylland er der en andel på 36 procent, som er ansat i en ejerledet eller familieejet virksomhed. Det omfatter eksempelvis store virksomheder som Grundfos i Bjerringbro, AVK i Galten eller Bestseller i Brande. Alle tre store danske virksomheder, som skaber vækst og arbejdspladser i Danmark.

Brandbeskatningen rammer dog især de små og mellemstore virksomheder, som omfatter håndværkervirksomheden eller den store landbrugsbedrift. Omtrent 12.000-14.000 landbrugsbedrifter, som svarer til halvdelen af alle bedrifter i Danmark, har brug for et ejerskifte inden for de næste 10 år. Det danske landbrug vil derfor blive ramt særligt hårdt af Socialdemokratiets skattestigninger, især hvis landbruget går videre til næste generation i familien. Det er ikke acceptabelt, at store som små virksomheder skal straffes for deres innovation og økonomisk fremdrift, blot fordi der er tale om en familieejet virksomhed.

Mette Frederiksen fører en politik, som vil gøre Danmark fattigere ved at beskatte virksomhederne hårdere. Hun bidrager til, at der skabes et større skel imellem land og by, da de i forvejen pressede yderkommuner vil blive ramt hårdest. Tre ud af fire private arbejdspladser uden for de store byer er placeret i virksomheder, som enten er familieejede eller ejerledede. Sammenlignet med byerne er to ud af fem af arbejdspladserne placeret i familieejede eller ejerledede virksomheder. Socialdemokratiet skævvrider Danmark og spiller russisk roulette med den danske vækst og bidrager bestemt ikke til, at et ejerskifte bliver indenfor familien. Hvis regeringen fortsætter sin nuværende politik, vil det koste Danmark dyrt, og vi risikerer at miste velstand og arbejdspladser.

Michael Aastrup Jensen, Venstre. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Aarhus

Kvindemuseet er en KØN redelighed - og den blander byrådet sig ikke i

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Sport

Sejr over spansk storhold var ikke nok: Bakken Bears er ude af Champions League

Annonce