Annonce
Debat

Socialdemokratiet står på lejernes side for at holde på pengene fra Landsbyggefonden

Mogens Jensen
Annonce

Ghettoudspil: For Socialdemokratiet er det vigtigt, at vi danskere bor blandet, går i skole sammen og møder hinanden i samfundet. At der ikke eksisterer parallelsamfund med andre grundlæggende værdier. Regeringens nye ghetto-udspil indeholder mange gode forslag. Ligesom vi selv bl.a. har foreslået, at indvandrere på offentlig forsørgelse skal bidrage i 37 timer om ugen.

Vi glæder os derfor til de videre forhandlinger om planen. Men der er en udfordring i forhold til finansieringen. I regeringens ghettoudspil er det kun landets lejere, der skal betale regningen. Sådan har det været før med denne regering.

Vi så det, da vi skulle forhandle boligskat. Her var der intet i regeringens udspil, der fokuserede på lejernes tryghed. Det fik vi heldigvis forhandlet ind. Det samme var tilfældet, da vi diskuterede planlov.

I dag kan kommunerne kræve, at en fjerdedel af nyt byggeri skal være alment. Det ville regeringen afskaffe. Men vi lykkedes heldigvis med at fastholde den mulighed.

Nu ser det ud som om, vi skal i gang igen.

At Landsbyggefondens midler kan gå til at renovere nogle af de udsatte boligområder er der ikke noget nyt i

Men noget andet er, at det også er landets lejere, der alene skal betale for de andre initiativer i regeringens ghettoudspil - også dem, der ikke handler om renovering. F.eks. om flere børn skal i daginstitutioner eller ej. Det er ikke rimeligt.

Regeringen foreslår bl.a. at fjerne den statslige ydelsesstøtte til de almene boliger. Endda med 11 års tilbagevirkende kraft. Det betyder, at lejerne kommer til at betale igennem Landsbyggefonden. Når det hul skal dækkes, betyder det enten, at huslejerne skal stige, at der skal bygges færre almene boliger eller renoveres mindre. Det er ikke holdbart.

Cirka en million mennesker bor i en almen bolig. Og mange af os vil, når vi bliver ældre, få behov for f.eks. et seniorbofællesskab eller en anden form for almen bolig. Så ideen om, at alle bidrager til at bygge nye almene boliger, er god. Den ønsker Socialdemokratiet at holde fast i.

Vi møder selvfølgelig konstruktivt op til forhandlinger med regeringen. Der er brug for at styrke sammenhængskraften i Danmark ved at gøre op med de parallelsamfund, der desværre findes nogle steder. I forhandlingerne vil vi forsvare lejernes interesser. Som vi har gjort det før, når regeringen har forsøgt at trække Danmark skævt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce