Annonce
Debat

Socialdemokratisk svar til Fredberg og Winther: Husk, at koncerndirektører er ikke på valg

"Det indlæg, som var i Århus Stiftstidende 29. april 2021 er et helt uhørt angreb fra to medlemmer af regionsrådet for Venstre, Ulrich Fredberg og Jørgen Winther, på en koncerndirektør - i dette tilfælde koncerndirektør Ole Thomsen. At fremsætte angreb og stille spørgsmål til ansættelsen i et offentlig medie er ikke ordentlighed", skriver Henrik Gottlieb Hansen (billedet). Arkivfoto: Annelene Petersen

DEBAT: Det indlæg, som var i Århus Stiftstidende 29. april 2021 er et helt uhørt angreb fra to medlemmer af regionsrådet for Venstre, Ulrich Fredberg og Jørgen Winther, på en koncerndirektør - i dette tilfælde koncerndirektør Ole Thomsen.

At fremsætte angreb og stille spørgsmål til ansættelsen i et offentlig medie er ikke ordentlighed. Ansatte ledere har ikke mulighed for at kommentere indlæg i offentlige medier og fremkomme med synspunkter til egen ansættelse.

Specielt Ulrich Fredberg mener, at en direktør i Region Midtjylland skal have en lægefaglig baggrund. Det er den socialdemokratiske gruppe ikke enig i - der er de nødvendige kompetencer til rådighed i Region Midtjylland.

Annonce

Hospitalerne i Region Midtjylland er i mere end 10 år kåret som Danmarks bedste hospitaler, og Aarhus Universitetshospital er et højt placeret dansk hospital i Europa og resten af verden. De resultater taler for sig selv: Der er den fornødne kompetence ved medarbejdere og ledere ansat i hospitalsvæsenet i Region Midtjylland.


Mener Venstre og den nye spidskandidat for Venstre, at koncerndirektør Ole Thomsens ansættelse skal afgøres ved et regionsrådsvalg?


Lægefaglige direktører på alle hospitaler og specialeråd sikrer den lægefaglige kvalitet. Læger er en vigtig faggruppe, men det er alle andre faggrupper ansat i Region Midtjylland også, det er det samlede personale, som leverer de gode resultater og service til borgerne.

Vi bør som valgte politikere fortsat arbejde for at sikre et godt arbejdsmiljø og attraktive vilkår for medarbejderne. Vi har tiltro til, at vilkår og problemer drøftes på de rette niveauer og i fora, hvor medarbejderne er valgt til at repræsentere deres kollegaer.

Direktionens opgave er at fremlægge et beslutningsgrundlag til os som politikere, og det modtager vi i næsten alle tilfælde.

Følger vi så bare indstillingerne fra direktionen? Nej, det gør vi ikke. Vi træffer ofte andre beslutninger eller ønsker yderligere oplysninger, og her leverer administrationen det, vi udbeder os. Jeg har som formand for hospitalsudvalget tillid til det, som leveres til os som politikere, det samme gælder for en samlet socialdemokratisk gruppe.

Det fremgår af det fremsendte indlæg fra de to Venstre-medlemmer af regionsrådet, at dette emne i indlægget bør være et af regionsrådsvalgets vigtigste emner. Mener Venstre og den nye spidskandidat for Venstre, at koncerndirektør Ole Thomsens ansættelse skal afgøres ved et regionsrådsvalg?

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tingager er for tiden ude i kulden i AGF: - Jeg har ikke været god nok, men det er jeg nu

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Debat

Rambøll efterlyser handling: Aarhus Kommune kan tage hårdere fat i klimaindsatsen

Debat

Stiften mener: Tillykke til DIF og Michael Laudrup, men hvad skal vi bruge kåringen til?

Aarhus

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

På kant: Tre forudsætninger for debatten om muslimer

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Annonce