Annonce
Debat

Socialdemokratiske tanker: Miljøpolitikken afgør vores fremtid - og der er nok at gøre

"Vi går op i, at Danmark fortsat skal have noget af verdens bedste drikkevand, og at man ikke skal frygte nitrat og pesticider, når man tager sig et glas vand", skriver Camilla Fabricius, Flemming Knudsen og Tanja Krabbenhøft. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Miljøpolitik er så vigtigt, fordi det både handler om vores hverdag nu og vores fælles fremtid.

Går vi en fremtid i møde, hvor vi kan tage det for givet, at der er rent drikkevand i hanerne? Vil kommende generationer også kunne møde et mangfoldigt udvalg af dyre- og plantearter i skovbunden i Marselisborgskovene? Og vil det om et par år fortsat være et hverdagssyn at finde colakapsler skvulpende i vandkanten?

De beslutninger, vi træffer i dag, påvirker verden i morgen. Og i Socialdemokratiet har vi valgt: Vi vil en grøn og bæredygtig vej. Som henholdsvis medlem af Folketingets miljø- og fødevareudvalg, regionsrådsmedlem i Region Midtjylland og byrådskandidat er vi stærkt optaget af den grønne dagsorden.


Der er mange udfordringer foran os, men vi tager gerne fat. For den førte miljøpolitik er afgørende for fremtiden.


Vi går op i, at Danmark fortsat skal have noget af verdens bedste drikkevand, og at man ikke skal frygte nitrat og pesticider, når man tager sig et glas vand.

Også forurenet jord er et problem. Derfor glæder vi os over, at der med finansloven for 2021 blev afsat i alt 630 millioner kroner frem til 2025 til oprensning af generationsforureninger. Nu skal der ryddes op i de giftgrunde, som har ligget i årtier, og som truer vores klima og miljø.

Og så er der biodiversiteten. Vi befinder os i en regulær biodiversitetskrise, hvor dyre- og plantearter er under pres. Vi skal give plads til naturen, og det er baggrunden for den aftale fra sidste år, hvor vi med en historisk aftale sikrede 888 millioner kroner til at løfte biodiversiteten og lade naturen komme på fode igen.

Også havene har vores opmærksomhed. Vi skal mindske plastikforurening, som er et enormt problem – både i Danmark og resten af verden. Arbejdet med at mindske plastikforurening er i gang. Vi skal sortere og genanvende meget mere plastik, end tilfældet er i dag. Det må ikke ende i naturen, havene eller gå op i røg og udlede CO2.

Der er mange udfordringer foran os, men vi tager gerne fat. For den førte miljøpolitik er afgørende for fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Til tiden, forsinket eller aflyst? Informationerne når ofte ikke frem til letbanens passagerer

Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

Annonce