Annonce
Debat

Sociale boliger på Poul Martin Møllers Vej: Er salget af de gule rækkehus en god idé?

- Der er i den grad brug for både vores vej i kommunens varetægt for at bevare billige lejeboliger i midtbyen og flere nye almen boliger, skriver Hanne Neve og Babara Katzin om de gule rækkehuse på Poul Martin Møllers Vej. Foto: Axel Schütt
Annonce

Læserbrev: Nu skal salget af de gule rækkehuse på Poul Martin Møllers Vej igen diskuteres på byrådsmøde onsdag 24. februar.

De okkerkalkede rækkehuse på Poul Martin Møllers Vej kan om få år fejre 100-årsfødselsdag, ligesom vores tidligere borgmester Torkild Simonsen, som anbefaler at bevare dem som kommunens ejendom. Disse socialhistoriske bygninger har ingen pris men høj værdi.

De er socialhistorie, når den er bedst, bygget i mursten. Vi burde være så stolte.

Hvad enten de skal sælges eller ej, bør de tinglyses. De er bevaringsværdige i gruppe 3, der er den højeste værdi før fredning. En tinglysning bør bevare husenes ydre, ikke bare tilnærmelsesvist, men med krav om den varme okkerfarvede kalkning og samme fantasirige sprosser i vinduer og døre etc. Brug af samme materialer og udførelse som nu. Vi må desuden hurtigst muligt have en bevarende lokalplan.

Byen har brug for identitet og sin egen historie. Og hvad med beboerne? De nuværende og de kommende, som ikke kan betale 2000 kr. mere om måneden, som det koster i nybyggede almene boliger, ifølge Teknisk Udvalg.


Vil det sige, at byrådet tidligere har stemt om salg på mangelfulde præmisser? Vi håber på, at alle i byrådet er velinformerede, inden de stemmer denne gang på byrådsmødet.

Hanne Neve og Barbara Katzin


Hvorfor vil kommunen sælge? Bliver husene brugt efter formålet?

Vi må gå ud fra, at byrådet med borgmesteren i spidsen er blevet fejlinformeret, eller at oplysningerne blandt andet fra Teknisk Udvalg er blevet tilbageholdt? Hvordan kan rådmand Bünyamin Simsek ellers i den åbne del af sidste byrådsmøde gentage, at disse huse ikke bliver brugt efter hensigten? Hvilket er byrådets hovedargument for at sælge husene.

Vi vil gerne understrege, at Teknisk Udvalg har dokumenteret, at mere end en tredjedel af beboerne i løbet af de seneste fem år er fraflyttede, og nye beboere er flyttet ind, som opfylder de krav, som kommunen stiller for husvilde borgere. Man kan læse mere i referatet fra byrådsmødet 27. maj 2020 (punkt 12 - gå til Bilag og notat MTM 22.04.2020 side 4 og 5).

Vil det sige, at byrådet tidligere har stemt om salg på mangelfulde præmisser? Vi håber på, at alle i byrådet er velinformerede, inden de stemmer denne gang på byrådsmødet.

Byrådet må gribe i den store kommunekasse og får desuden støtte fra staten til at bygge nye almene boliger. Der er i den grad brug for både vores vej i kommunens varetægt for at bevare billige lejeboliger i midtbyen og flere nye almen boliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce