Annonce
Sport

Socialt træningspas skal styrke sammenholdet i Aarhus United

Heine Eriksen har flere punkter på blokken til opstarten, hvor han skal have et nyt hold spillet sammen. Foto: Ole Nielsen
Aarhus United har taget hul på forberedelserne til den kommende sæson, hvor klubben vil forsøge at komme i top otte for tredje sæson i træk. En del udskiftninger i truppen over de seneste to somre giver dog en del udfordringer til trænerstaben.
Annonce

HÅNDBOLD: Cheftræner Heine Eriksen har indført to daglige træningspas i opstarten til den nye sæson. Det ene er helliget håndbold og fysisk træning. Det andet er reserveret til det, som håndboldtræneren betegner som et socialt træningspas.

Aarhus United har i de seneste to somre sagt farvel til en del profiler og derfor har den rutinerede træner valgt at prioritere det sociale element højt for at styrke relationen mellem spillerne både på og udenfor banen.

- Det er relativt mange spillere, der kun har haft kort tid i klubben. I vores bagkæde er der kun tre spillere tilbage fra sidste sæson i form af Emma Mogensen, Mathilde Neesgaard og Line Ellertsen. Vi har fået fire nye spillere ind og det kommer til at give os nogle udfordringer, for det er immervæk nemmere at skifte en fløjspiller end en spiller i bagkæden, siger Heine Eriksen og tilføjer, at klubbens to keepere og to stregspillere også kun har en enkelt sæson i lyseblåt.

- Det vil få betydning for kvaliteten. Specielt i begyndelsen af sæsonen. Det vil kunne ses på banen og uden for, fordi vi skal i gang med at bygge nogle nye relationer op i truppen. Det tager bare tid og det vil få indflydelse på det niveau, som vi kan nå op på inden sæsonstarten, siger cheftræneren.

Annonce

Ujævnt efterår

Aarhus United er dog ikke ene om at have den udfordring. Alle klubber står med den problematik, at spillerne ikke har haft en håndbold i hænderne i over fire måneder og derfor først skal finde ind i den rytme og det sammenspil, der normalt kendetegner holdene. Derfor forventer Heine Eriksen også, at man vil opleve en del ujævne kampe på denne side af jul.

- Det bliver ikke decideret kønt, men så må vi finde nogle parametre, som vi kan gøre os gældende på. Eksempelvis fight. Det er noget, som du altid kan lægge til dit spil. Her er det lige meget om du har spillet sammen i to måneder eller 12 år. Du kan altid kæmpe, siger cheftræneren.


Det bliver ikke decideret kønt, men så må vi finde nogle parametre, som vi kan gøre os gældende på. Eksempelvis fight.

Heine Eriksen


Aarhus United skal i de første fem runder af ligaen op imod Skanderborg, Herning-Ikast, Horsens, Randers HK og Silkeborg/Voel. Fem kampe, hvor århusianerne gerne skal godt fra start, hvis de skal leve op til deres egen ambition om at kæmpe med om pladserne i top otte.

- Vi har en turneringsplan, der gør, at vi skal være helt klar fra start, så vi kan komme ud og tage point i begyndelsen. Det er vores ambition, men det bliver svært og derfor arbejder vi også på fuld tryk hver dag i opstarten, hvor spillerne kun har en enkelt fridag i løbet af ugen. De andre dage har vi et træningspas og et socialt træningspas hver dag. Vi vægter det sociale meget højt, fordi vi ved, at de sociale stunder kan give meget til en trup, siger Heine Eriksen.

Annonce

Udfordringer i defensiven

Han kæmper desuden med en udfordring i århusianernes defensiv, fordi den ene af holdets to naturlige midterforsvarer døjer med et drilsk knæ. Marie Aamand Sørensen har endnu ikke været i stand til at træne med i opstarten på grund af det knæ, hvor hun tidligere har haft en korsbåndsskade.

Det betyder, at Aarhus United lige nu kun har Annika Meyer til at dække inde på treer-positionen.

- Vi ved ikke hvornår Marie Aamand er klar igen. Hun bliver mandsopdækket af vores sundhedsstab lige nu og vi har hende i gang med et genoptræningsprogram, men vi ved ikke om der går 14 dage, en måned eller mere. Derfor har vi forsøgt os med nogle alternativer, hvor Emma Mogensen, Mathilde Neesgaard og Marielle Martinsen har dækket inde i midten, men ingen af dem er vant til at dække der, fortæller Heine Eriksen, som desuden har trukket stregspiller Mia Guldager op fra klubbens U19-hold, ligesom Emma Nikander fra VRIs 2. divisionshold har været med i de første træninger.

- Vi holder lidt øje med vores nærområde for at se om der er nogle muligheder på stregpositionen, hvis Marie Aamand er ude i længere tid. Der er dog et stykke fra U19 og 2. division til at skulle dække ind i midterforsvaret, som har de ambitioner vi har om at være med i kampen om top otte, siger Heine Eriksen.

Aarhus United spiller fredag eftermiddag sin anden træningskamp i opstarten, mens de i næste uge rejser på træningslejr til Nordjylland, hvor de møder tre andre danske ligahold i træningskampe.

Aarhus United, opstart

Aarhus United spiller fem træningskampe frem mod den nye sæson

28/7: Aarhus United - Vendsyssel 29-29

31/7: Aarhus United - Silkeborg/Voel KFUM

5/8: Vendsyssel - Aarhus United

7/8: Aarhus United - Horsens HIH

9/8: Aarhus United - Randers HK

Aarhus United spiller desuden en pokalkamp mod Fredericia HKs 2. divisionshold i midten af august

Første ligakamp spilles 26/8 mod Skanderborg Håndbold på hjemmebane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Østjylland

Adskillige anmeldelser om spøgelsesbilist på motorvejen: 21-årig anholdt i det forkerte spor

Annonce