Annonce
Østjylland

Sociolancen er flyvende: Får to millioner kroner til at udvide indsatsen

Socialfaglig brobygger Mai-Britt Nielsen kører sammen med en ambulancebehandler på besøg hos socialt udsatte borgere i sociolancen. Foto: Anna Glavind

Takket være midler fra Trygfonden fortsætter sociolancen i Region Midtjylland nu i mindst to år til med at yde opbakning til udsatte borgere.

REGIONEN: Det sker hver eneste dag.

Telefonen ringer på AMK-Vagtcentralen i Aarhus, og i den anden ende er der en borger, som råber på hjælp, men som egentlig ikke har brug for en ambulance.

Det kan være en påvirket hjemløs, en person med begyndende demens, eller bare en meget ensom borger, der har brug for en at snakke med.

Hvad gør man ved den slags opkald, når man er bedst til brækkede ben og blodpropper?

Før i tiden var det svært at gøre ret meget, men siden udgangen af 2016 er et nyt tilbud kaldet "sociolancen" trådt til.

Annonce

Donation udvider ordningen

Sociolancen har indtil nu kørt som et pilotprojekt, hvor en socialrådgiver sammen med en ambulancefører kører ud og rådgiver borgeren i, hvilken relevant hjælp han/hun kan få i sin hjemkommune. Det kunne for eksempel være hjælp til bolig eller alkoholafvænning.

Ambulanceføreren er med for at kunne tage sig af eventuelle sundhedsmæssige behov, den pågældende måtte have.

Ordningen har været så stor en succes, at Trygfonden netop har valgt at tildele projektet to millioner kroner, som betyder, at sociolancen er kørende mindst to år endnu og kan udvide med endnu en socialrådgiver ud over Mai-Britt Nielsen, som pt. er den eneste, som er tilknyttet projektet.

Kontaktperson i alle kommuner

Samtidig er det planen, at der skal findes en kontaktperson i hver eneste af de 19 kommuner i Region Midtjylland.

Hidtil har der i opstartsperioden kun været en kontaktperson tilknyttet i Aarhus, Silkeborg, Horsens og Syddjurs. Kontaktpersonen er typisk ansat ved kommunen og hjælper med at finde de relevante tilbud i den enkelte kommune, som bedst kan gavne borgeren.

- De foreløbige erfaringer tyder på, at sociolancen både gør en forskel for udsatte borgere og samtidig sikrer, at vi primært bruger ambulancer og akutlægebiler i kritiske og livstruende situationer, siger regionsrådsmedlem Anders Kühnau (S), der er formand for Hospitalsudvalget.

Sociolancen kører ikke altid ud. Hjælpen kan også ske via et telefonopkald til borgeren, men i løbet af 2017 har sociolancen fysisk været ude ved størstedelen af regionens 19 kommuner, oplyser Præhospitalet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];