Annonce
Aarhus

Sofie fra Odder skal styre X Factor

MJMSOLO - Ramasjang live fra Holstebro bibliotek med værten Sofie Linde Lauridsen.

Børnenes tv-vært Sofie Linde fra Ramasjang overtager den prestigefyldte værtstjans efter Eva Harlou

Hendes stemme har den rigtige østjyske klang med en snert af konstant begejstring i. Og begejstring er netop hvad den 25-årige Sofie Linde fra Odder er fyldt med. Hun har netop landet tjansen som vært på »X Factor«, et af de mest prestigefyldte talentshows herhjemme.

Annonce

»Jeg er så glad og spændt. Og jeg glæder mig helt vildt meget til at komme i gang med opgaven,« lyder det sprudlende gennem telefonen.

Sofie Linde har været ansat i DR i seks år og har, som hun selv udtrykker det, »kun« sin studentereksamen at falde tilbage på. Men der er ingen tegn i hverken sol eller vand på, at pigen fra Odder får brug for det.

Hun begyndte nemlig sin karriere i DR i 2009 i værtsrollen på »Sommer Summarum«. I 2009, 2014 og 2015 var hun vært for MGP, og i foråret fik hun sit helt eget talkshow.

Alligevel skulle Sofie Linde ikke betænke sig et splitsekund, da hun fik tilbuddet om at blive vært på »X Factor«.

»Jeg har set »X Factor« i alle sæsoner og har også fulgt med i det udenlandske. Så det er da klart, at som vært er det det største man næsten kan opnå, » mener Sofie Linde.

Selv om hun godt var klar over, at hun var i spil til værtsrollen, kunne en fjer have puffet hende omkuld, da hun fik beskeden.

»Jeg fik tårer i øjnene og rystede. Jeg var simpelthen så glad, for det var så overvældende. Jeg er så spændt og glæder mig helt vildt, » fortæller hun til BT.

Indenfor DR murene er man på chefgangen ikke i tvivl om, at valget af Sofie Linde som ny vært på »X Factor«, der i ni år har samlet over en million seere fredag efter fredag, er det rette.

»Jeg er slet ikke i tvivl om, at Sofie Linde bliver en super sej og fantastisk »X Factor«-vært. Hun har været i DR i mange år, har stor erfaring inden for værtsfaget, og jeg er sikker på, at hun nok skal styre dommerne med kyndig hånd. Sofie er på alle måder charmerende og indlevende, og jeg glæder mig så meget til at se hende på scenen som vært på Danmarks største underholdningsprogram.« lyder det fra DR1s underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme.

Sofie Linde bliver den femte »X Factor«-vært i rækken efter Lise Rønne, Signe Muusmann, Signe Molde og Eva Harlou. DR arbejder i øjeblikket på fuld kraft for at finde årets dommere og håber meget snart at kunne offentliggøre dommerpanelet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce