Annonce
Navne

Sognepræst i Christianskirken fylder 60

Sognepræst i Christianskirken, Aarhus, Carsten Haugaard Nielsen fylder 60 år søndag 9. august. Privatfoto
Annonce

60 ÅR: Sognepræst i Christianskirken, Aarhus, Carsten Haugaard Nielsen, Aarhus N, fylder 60 år søndag 9. august.

Carsten Haugaard Nielsen voksede op i Holstebro i en familie med tilknytning til spejderbevægelsen. I 1988 blev han teolog fra Aarhus Universitet og få måneder efter sognepræst i Møborg-Nees ved Lemvig. I løbet af studietiden tog han også en uddannelse som organist.

I årene i Møborg-Nees kom Carsten Haugaard Nielsen i bestyrelsen for det daværende Det Danske Missionsselskab – nu Danmission. Interessen for mission førte i 1998 til, at han blev generalsekretær i Sudanmissionen – nu Mission Afrika.

Efter nogle år kom han tilbage til præstegerningen, først i Christiansfeld (Tyrstrup-Hjerndrup), inden han i 2011 blev kirkebogsførende sognepræst i Christianskirken i Aarhus.

Han er forfatter til bøger inden for emnerne sjælesorg, kirkeforståelse og ledelse og har desuden været med til at udgive flere vejledninger til forskellige former for prædikener.

Derudover er han tilknyttet pastoralseminariet i Aarhus som underviser og var i nogle år med i kommentatorpanelet på kristendom.dk.

I 2014 blev han opfordret til at stille op til bispevalget i Viborg, et valg som han tabte til Henrik Stubkjær.

Carsten Haugaard Nielsen har siden 1983 været gift med Jette, der er kirke- og kulturmedarbejder. De har fire børn og seks børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce