Annonce
Aarhus

Sol og krydstogter har sendt masser af mennesker til strøget

Strøgets omkring 120 forretninger har nydt godt af den varme sommer. Arkivfoto: Axel Schütt

Det var været en god sommer for Strøget, mener både butikker og strøgformand. De høje temperaturer, krydstogtskibe og store arrangementer har sendt folk til forretningerne i Aarhus.

AARHUS: De 69 sommerdage, vi indtil videre har kunne tælle herhjemme i år, har ikke kun været gode for iskiosker og havnebade. På Strøget i Aarhus klapper de i hænderne over, at sommeren har givet masser af mennesker i gaden og i butikkerne.

- Der har været rigtig fint med mennesker på Strøget. Bedre end sidste år, hører jeg fra forretningerne, fortæller Lars Svendsen, der er formand for strøgforeningen.

- Sommeren har været ekstrem i år, og normalt når vi har en god sommer, tager folk til stranden. Men med så mange sommerdage, kan folk ikke blive ved at ligge ved stranden, og så kommer de til butikkerne, siger han.

De mange aktiviteter og større events, der gennem sommeren har været i byen, er ifølge formanden med til at sende århusianere og turister op til Strøgets forretninger. Her kan blandt andet nævnes krydstogtskibene i havnen, fodbold-VM-kampene på storskærm, Vikingetræffet ved Moesgård Strand og den nye turistmagnet på Salling Rooftop.

Ligeledes har det netop overståede VM i Sejlads også kunne mærkes på Strøget.

- Sejlere, ledere og tilskuere bor på hoteller rundt om i byen, og de tager også på strøgtur. Sådanne events smitter af, for det lokker folk til byen og skaber liv. Der sker så meget i Aarhus for tiden, og der er så mange aktiviteter, og det med til, at vi kan se kundestrømmen stiger og stiger til trods for den øgede nethandel, lyder det fra Lars Svendsen.

Annonce
Butiksbestyrer i Levis er godt tilfreds med sommerens besøg i butikken. Omtrent det samme som sidste sommer, som var en god en af slagsen, lyder det fra Peder Flyvholm.Foto: Maja Svenningsen

Rift om shorts

En af Strøgets omkring 120 forretninger, der er fornøjede med sommerens besøgstal, er tøjbutikken Levis, hvor bestyrer Peder Flyvholm er godt tilfreds.

- Vi har haft cirka lige så mange kunder som sidste sommer, og sidste sommer var rigtig god. Så vi er glade, siger han.

I butikken er der ikke blevet solgt nær så mange jeans, som der plejer, men til gengæld har der været rift om shortsene.

- Vi kan især mærke, at der kommer krydstogtskibe med jævne mellemrum, hvor turister skal op forbi Strøget. Og ellers er det opland til Aarhus, siger Peder Flyvholm.

Vejret har stor betydning for, hvor mange handlende der lægger vejen forbi Levis-butikken.

- En lørdag med 22 grader er det bedste vejr for os. Det værste vejr for os er sol og 33 grader, siger han.

Det har i år været en bedre sommer end sidste år, fortæller Anne Skarby, der er salgsassistent i Vero Moda for fjerde år. Foto: Maja Svenningsen

Bedre sommer end sidste år

Også hos tøjforretningen Vero Moda har det været en god sommer både på antal besøgende og på omsætningen.

Anne Skarby har været salgsassistent i butikskæden i fire år, og hun mener, det har været en af de bedre somre i butikken.

- Vi har haft rigtig meget at lave. Den her sommer har været bedre end sidste sommer, vi kan se på vores tal, at der har været flere igennem og der er blevet solgt for mere denne sommer, siger hun.

Ligesom Peder Flyvholm ser hun også, at krydstogtskibene giver mange kunder i butikkerne.

- Af udenlandske turister er det især englængere, tyskere, hollændere, nordmænd og svenskere, der kommer ind til os, fortæller Anne Skarby.

At sommeren skulle blive så varm og lang, havde de i butikken ikke forventet, så i løbet af sommeren løb de tør for varer som eksempelvis shorts og indershorts.

- Vi har været udfordret af det varme vejr, og ligesom os er der mange, der ikke har været forberedt på sådan en sommer. Så der er kommet mange ind, som har haft brug for at købe ekstra sommertøj. Det har været ret tydeligt, lyder det fra Anne Skarby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce