Annonce
Aarhus

Sol og krydstogter har sendt masser af mennesker til strøget

Strøgets omkring 120 forretninger har nydt godt af den varme sommer. Arkivfoto: Axel Schütt

Det var været en god sommer for Strøget, mener både butikker og strøgformand. De høje temperaturer, krydstogtskibe og store arrangementer har sendt folk til forretningerne i Aarhus.

AARHUS: De 69 sommerdage, vi indtil videre har kunne tælle herhjemme i år, har ikke kun været gode for iskiosker og havnebade. På Strøget i Aarhus klapper de i hænderne over, at sommeren har givet masser af mennesker i gaden og i butikkerne.

- Der har været rigtig fint med mennesker på Strøget. Bedre end sidste år, hører jeg fra forretningerne, fortæller Lars Svendsen, der er formand for strøgforeningen.

- Sommeren har været ekstrem i år, og normalt når vi har en god sommer, tager folk til stranden. Men med så mange sommerdage, kan folk ikke blive ved at ligge ved stranden, og så kommer de til butikkerne, siger han.

De mange aktiviteter og større events, der gennem sommeren har været i byen, er ifølge formanden med til at sende århusianere og turister op til Strøgets forretninger. Her kan blandt andet nævnes krydstogtskibene i havnen, fodbold-VM-kampene på storskærm, Vikingetræffet ved Moesgård Strand og den nye turistmagnet på Salling Rooftop.

Ligeledes har det netop overståede VM i Sejlads også kunne mærkes på Strøget.

- Sejlere, ledere og tilskuere bor på hoteller rundt om i byen, og de tager også på strøgtur. Sådanne events smitter af, for det lokker folk til byen og skaber liv. Der sker så meget i Aarhus for tiden, og der er så mange aktiviteter, og det med til, at vi kan se kundestrømmen stiger og stiger til trods for den øgede nethandel, lyder det fra Lars Svendsen.

Annonce
Butiksbestyrer i Levis er godt tilfreds med sommerens besøg i butikken. Omtrent det samme som sidste sommer, som var en god en af slagsen, lyder det fra Peder Flyvholm.Foto: Maja Svenningsen

Rift om shorts

En af Strøgets omkring 120 forretninger, der er fornøjede med sommerens besøgstal, er tøjbutikken Levis, hvor bestyrer Peder Flyvholm er godt tilfreds.

- Vi har haft cirka lige så mange kunder som sidste sommer, og sidste sommer var rigtig god. Så vi er glade, siger han.

I butikken er der ikke blevet solgt nær så mange jeans, som der plejer, men til gengæld har der været rift om shortsene.

- Vi kan især mærke, at der kommer krydstogtskibe med jævne mellemrum, hvor turister skal op forbi Strøget. Og ellers er det opland til Aarhus, siger Peder Flyvholm.

Vejret har stor betydning for, hvor mange handlende der lægger vejen forbi Levis-butikken.

- En lørdag med 22 grader er det bedste vejr for os. Det værste vejr for os er sol og 33 grader, siger han.

Det har i år været en bedre sommer end sidste år, fortæller Anne Skarby, der er salgsassistent i Vero Moda for fjerde år. Foto: Maja Svenningsen

Bedre sommer end sidste år

Også hos tøjforretningen Vero Moda har det været en god sommer både på antal besøgende og på omsætningen.

Anne Skarby har været salgsassistent i butikskæden i fire år, og hun mener, det har været en af de bedre somre i butikken.

- Vi har haft rigtig meget at lave. Den her sommer har været bedre end sidste sommer, vi kan se på vores tal, at der har været flere igennem og der er blevet solgt for mere denne sommer, siger hun.

Ligesom Peder Flyvholm ser hun også, at krydstogtskibene giver mange kunder i butikkerne.

- Af udenlandske turister er det især englængere, tyskere, hollændere, nordmænd og svenskere, der kommer ind til os, fortæller Anne Skarby.

At sommeren skulle blive så varm og lang, havde de i butikken ikke forventet, så i løbet af sommeren løb de tør for varer som eksempelvis shorts og indershorts.

- Vi har været udfordret af det varme vejr, og ligesom os er der mange, der ikke har været forberedt på sådan en sommer. Så der er kommet mange ind, som har haft brug for at købe ekstra sommertøj. Det har været ret tydeligt, lyder det fra Anne Skarby.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce