Annonce
Indland

Sol og varme sender mejetærskere på overarbejde

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Høsten er nu over halvvejs, og et pust af sol og varme giver gode muligheder for at få alle afgrøderne i hus.

Det varme og solrige vejr giver landmændene gode betingelser for at få høsten i hus.

- Vores vurdering er, at vi er godt halvvejs med høsten, siger Niels Søren Rasmussen, direktør i grovvareselskabet DLG.

Selskabet modtager i øjeblikket cirka 100.000 ton korn i døgnet, og op mod 500 medarbejdere står klar til at modtage afgrøderne.

- Lige nu smiler vejrguderne til os, men det er også tiltrængt efter det ustadige vejr i de første uger af august, siger Niels Søren Rasmussen.

Høsten er langt på Sjælland, Fyn og Lolland-Falster. Men i det nordlige Jylland lider man stadig under efterdønningerne fra det ustadige vejr.

- I Nordjylland er man stadig plaget af lidt regn og en byge hist og pist. Men også der begynder der at være fuld drøn på, siger Niels Søren Rasmussen.

Selv om landmænd sjældent lader begejstringen løbe af med sig, så tegner årets høst godt, lyder det fra DLG-direktøren.

- Nu er vi jo et landmandsselskab, så vi hæver ikke hænderne højt op over hovedet. Men jeg vil da sige, at det tegner til at blive en rigtig god høst i forhold til sidste år, siger Niels Søren Rasmussen.

Sidste år var høsten allerede i hus i begyndelsen af august. Men udbytterne var lavere grundet den ekstreme tørke.

- I år er udbytterne væsentligt større, men til et lidt lavere prisniveau. Så det ligner en normal høst sammenlignet med sidste år, siger Niels Søren Rasmussen.

DLG aftager ifølge direktøren cirka halvdelen af alle de afgrøder, som danske landmænd sælger.

Det varme sensommervejr ser ud til at fortsætte nogle dage endnu, og det vil gøre det muligt at få størstedelen af afgrøderne i hus, vurderer direktøren.

- Hvis det her vejr fortsætter fem-seks dage endnu, så vil vi være rigtig langt med høsten, siger Niels Søren Rasmussen.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) skriver på instituttets hjemmeside, at det varme og solrige vejr fortsætter nogle dage endnu.

Men tirsdag og onsdag kan der dukke lokale byger op. Sidst på ugen ventes køligere vejr at sætte ind, skriver DMI.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];