Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Solcelleanlæg skal placeres med respekt for borgerne og vores kulturarv: Det, vi ser, er Christiansborg-logik, så det forslår

"I Dansk Folkeparti bakker vi helhjertet op omkring den grønne omstilling, og vi er stolte over, at et næsten samlet byråd bakker op, først og fremmest af hensyn til miljøet, men vi har også i den senere tid set, hvor ondt det kan gøre, når Danmark er afhængig af energi udefra," skriver Martin Frausing Poulsen og Poul Johansen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Skanderborg Kommune har vedtaget en ambitiøs standard for vedvarende energianlæg, der skal gøre Skanderborg Kommune selvforsynende med strøm i 2030.

I Dansk Folkeparti bakker vi helhjertet op omkring den grønne omstilling, og vi er stolte over, at et næsten samlet byråd bakker op, først og fremmest af hensyn til miljøet, men vi har også i den senere tid set, hvor ondt det kan gøre, når Danmark er afhængig af energi udefra.

Helt grundlæggende mener vi, at energipolitikken og solcelleparkernes placering med fordel kunne være en folketingsopgave, og at vindmøller skal placeres på havet. Det er ikke nemt for Skanderborg Kommune at reagere lokalt, når landspolitikken blokerer for de gode intentioner.

Annonce

Kommunen må ikke placere solceller på kommunale bygninger. Regionerne måtte godt - men det har Kommunernes Landsforening gjort Christiansborg opmærksom på. Med det resultat at regionerne nu heller ikke længere må placere solcelleanlæg på deres bygninger. ”Christiansborg-logik” så det forslår.

I Dansk Folkeparti deler vi administrationens vurdering af, at planlægningen er i afgørende strid med de landskabelige interesser, der er udpeget i kommuneplanen og samtidig i strid med de statslige interesser på området.

Elnettet i Danmark og Europa er mangelfuldt udbygget. Det betyder, at tyskerne betaler danskerne for, at ”vores” vindmøller står stille, når der er overproduktion af el.

Det er altså lidt svært at forklare borgere, der skal have udsigt til en mark med solceller, at det er nødvendigt, mens naboens vindmølle står stille, og at samtlige af kommunens bygninger er totalt friholdt for solceller.

Så længe disse paradokser ikke er løst, vil Dansk Folkeparti forholde sig kritisk til de forslag, kommunalbestyrelsen i øjeblikket behandler, således at vi sikrer, at færrest muligt borgere bliver berørt af solcelleparker.

Derfor kan Dansk Folkeparti heller ikke støtte en solcellepark mellem Ry og Gl. Rye, og vi mener, at projektet burde afvises på det foreliggende grundlag.

I Dansk Folkeparti deler vi administrationens vurdering af, at planlægningen er i afgørende strid med de landskabelige interesser, der er udpeget i kommuneplanen og samtidig i strid med de statslige interesser på området.

Solcelleanlæg skal placeres med respekt for borgerne og vores kulturarv.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Er der en voksen til stede i Nordea: Eller skal vi røve banken?

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce