Annonce
Debat

Solcellepark på Rye Nørreskov: Som projektet ser ud nu, kan jeg ikke støtte det

"Jeg synes, at det er rigtig godt, at udvalget fra Skanderborg Byråd får kaldt sammen til en forhøring, så vi får lejlighed til at høre de lokale ytre sig om placeringer af solcelleparkerne. Det er nødvendigt for, at politikerne kan blive klogere på, hvordan der kan lægges en plan for placering af fremtidige solcelleanlæg", skriver Steffen Gram Lauridsen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Forleden var der indkaldt til borgermøde om lokal placering af en solcellepark på Rye Nørreskov. Lodsejeren fremlagde planerne med en størrelse på 72 hektar og skitser med placeringen. De lokale udtrykte henholdsvis bekymring for og støtte til projektet, som kan være særdeles problematisk at få gennemført, som det er fremlagt nu. Der er mange hensyn at tage i forhold til eksempelvis kirke-beskyttelseslinjer, natur og placering i skovområder.

Som projektet ser ud nu, kan jeg ikke støtte det. Der må ske en nødvendig tilretning af projektet, så det fremstår mere skånsomt for omgivelserne og kan passe ind med de lokale forhold. Vi må se på det, når der foreligger et konkret projekt.

Jeg synes, at det er rigtig godt, at udvalget fra Skanderborg Byråd får kaldt sammen til en forhøring, så vi får lejlighed til at høre de lokale ytre sig om placeringer af solcelleparkerne. Det er nødvendigt for, at politikerne kan blive klogere på, hvordan der kan lægges en plan for placering af fremtidige solcelleanlæg. Det skal ses i sammenhæng med den plan, der er for indmelding af solcelleprojekter, hvor der er deadline i det nye år.

Annonce

Jeg synes, det er på høje tid, at vi tager hul på drøftelserne omkring solceller. Pt. er prisen på el på himmelflugt, så det er nødvendigt med alle tiltag, der kan øge produktionen af vedvarende og grøn energi.

Jeg må konkludere, at solceller kan komme på tale lokalt, hvis man forstår at tilpasse projekter til de lokale forhold og hensyn.

Fortiden har vist, at det er svært at få placeret vindmøller i Skanderborg Kommune. Vindforholdene er ikke optimale i kommunen, og det har samtidig været svært at finde egnede placeringer, som ikke gav for mange nabogener. Derfor er vi nødt til at finde alternative løsninger, og her spiller solcellerne en stor rolle.

Ideen med placering af solceller på bygninger er rigtig god, den skal vi benytte, men den samlede produktion herfra kan slet ikke dække vores behov i kommunen.

Vi kan efter min bedste overbevisning ikke komme uden om at anlægge større solcelleanlæg. Placering af solceller på offentlige bygninger er ikke lovlige pt.

Forhøringen i Rye Nørreskov gjorde det tydeligt for mig, at emnet er både følsomt og kompliceret. Derfor vil jeg kæmpe for, at Skanderborg Byråd laver nogle overordnede gennemtænkte retningslinier – en plan for hele kommunen – før man går videre med sagsbehandlingen af de konkrete projekter.

Jeg må konkludere, at solceller kan komme på tale lokalt, hvis man forstår at tilpasse projekter til de lokale forhold og hensyn.Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Smittefare i testkøen: Nu skal der strammes op med mundbind og afstand

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Debat

Stødt på manchetterne foran tv-skærmen: Hvorfor gør man grin med alvorlige sygdomme?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

Annonce