Annonce
Aarhus

Solceller og grøn bevoksning på taget: 215 bæredygtige boliger skal opføres i Aarhus

De nye bydel skal opføres på Lisbjergs grønne arealer. Foto: Jens Thaysen
Et stort byggeprojekt på 215 boliger skal skabe en helt ny bydel i Lisbjerg, hvor fokus er på bæredygtige initiativer. Der kommer blandt andet grøn bevoksning på tagene.

AARHUS: Bæredygtighed og klima er to buzzwords indenfor byggebranchen i disse år. Og de kommer også til at udgøre grundstenene i et stort byggeprojekt, som NREP og JCN Bolig står sammen om at skulle opføre. Det hedder ´Projekt Made in Aarhus´.

Der er tale om at opføre 215 bæredygtige boliger i Lisbjerg, hvorved der skabes en helt ny bydel, som går hånd i hånd med Aarhus Kommunes målsætning om et tæt byområde med varierende bebyggelser og byrum. Især fokus på bæredygtige initiativer, som udnytter ressourcerne bedst muligt, kommer til at definere den nye bydel i det nordvestlige Aarhus.

Steen Jønsson, der er udviklingsdirektør hos NREP, er naturligvis glad for, at man har underskrevet aftalen med JCN Bolig om dette projekt i Lisbjerg samt opførelsen af et nyt kollegium i København.

- Med aftalen på plads, glæder vi os nu til at realisere disse to pionerprojekter. I Aarhus bygger vi cirka 19.000 kvadratmeter bæredygtige boliger i træ og med en stor grad af upcycling - for eksempel genbrugte vingetegl i facaden, lyder det fra ham i en pressemeddelelse.

Solceller og grønt tag

De to byggeprojekter koster mere end en halv milliard kroner, hvilket understreger at der tale om et stort ambitionsniveau.

De nye 215 bæredygtige boliger i Aarhus skal fordeles ud på 12 hus-klynger i op til 3 etager. For at få det bæredygtige islæt frem i byggeprojektet bliver tagene udstyret med grøn tagbevoksning og integrererede solceller. Derudover vil bebyggelsen få en varieret facade i form af tegl, metal, skifer og træ i kombination af nye certificerede produkter og genbrugsmaterialer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Naturligvis skal vi stille krav til Nemlig.com og alle andre: Virksomheder skal ikke score fortjeneste på ryggen af de ansatte

Aarhus For abonnenter

Hvad blev der af Sculpture by the Sea? Aros-direktør drømmer om igen at vise strandkunst

Alarm 112

Politiet blev snydt af bilentusiaster: Kørte ræs i industrikvarter

Annonce