Annonce
Aarhus

Solceller og grøn bevoksning på taget: 215 bæredygtige boliger skal opføres i Aarhus

De nye bydel skal opføres på Lisbjergs grønne arealer. Foto: Jens Thaysen
Et stort byggeprojekt på 215 boliger skal skabe en helt ny bydel i Lisbjerg, hvor fokus er på bæredygtige initiativer. Der kommer blandt andet grøn bevoksning på tagene.

AARHUS: Bæredygtighed og klima er to buzzwords indenfor byggebranchen i disse år. Og de kommer også til at udgøre grundstenene i et stort byggeprojekt, som NREP og JCN Bolig står sammen om at skulle opføre. Det hedder ´Projekt Made in Aarhus´.

Der er tale om at opføre 215 bæredygtige boliger i Lisbjerg, hvorved der skabes en helt ny bydel, som går hånd i hånd med Aarhus Kommunes målsætning om et tæt byområde med varierende bebyggelser og byrum. Især fokus på bæredygtige initiativer, som udnytter ressourcerne bedst muligt, kommer til at definere den nye bydel i det nordvestlige Aarhus.

Steen Jønsson, der er udviklingsdirektør hos NREP, er naturligvis glad for, at man har underskrevet aftalen med JCN Bolig om dette projekt i Lisbjerg samt opførelsen af et nyt kollegium i København.

- Med aftalen på plads, glæder vi os nu til at realisere disse to pionerprojekter. I Aarhus bygger vi cirka 19.000 kvadratmeter bæredygtige boliger i træ og med en stor grad af upcycling - for eksempel genbrugte vingetegl i facaden, lyder det fra ham i en pressemeddelelse.

Annonce

Solceller og grønt tag

De to byggeprojekter koster mere end en halv milliard kroner, hvilket understreger at der tale om et stort ambitionsniveau.

De nye 215 bæredygtige boliger i Aarhus skal fordeles ud på 12 hus-klynger i op til 3 etager. For at få det bæredygtige islæt frem i byggeprojektet bliver tagene udstyret med grøn tagbevoksning og integrererede solceller. Derudover vil bebyggelsen få en varieret facade i form af tegl, metal, skifer og træ i kombination af nye certificerede produkter og genbrugsmaterialer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce