Annonce
Livsstil

Solidt skydespil med fuld stemning for skillingen

"Battlefield V" byder på nogle af de flotteste cut-scenes, vi har set - med fremragende stemme-skuespil og stemning til følge, men multiplayer er så tilpas hektisk, at spillet primært er for fans af genren. For dem er der til gengæld timers action at hente. Pr-foto

Multiplatform: Du har sikkert hørt det før: Førstehåndsindtryk er vigtige. Et sted, de i hvert fald må have hørt det, er i Stockholm hos EA DICE, der står bag "Battlefield V". Det er nemlig intet mindre end en fantastisk spilbar intro, der møder én, når man første gang starter spillet op. Knap har man afsluttet installationen, før man kastes ud i en hæsblæsende omgang speed dating med anden verdenskrigs rædsler fra Norge i nord til Libyen i syd. Alt sammen mens Mark Strongs sublime voice over-skuespil og et mellemstort symfoniorkester lægger lyd til de Hollywood-værdige cut scener på åndenødsfremkaldende vis. Det er følelsesporno, når det er allerbedst!

Jeg var så imponeret, at jeg et kort øjeblik rent faktisk overvejede at spille single player-delen først. Men også kun et kort øjeblik. For selvfølgelig skulle det først handle om det, de fleste nok vil kalde essensen af "Battlefield", nemlig online multiplayer. Og det store spørgsmål var naturligvis, hvordan spillet ville adskille sig fra forgængeren, "Battlefield 1" fra 2016. Svaret på det spørgsmål kommer næppe bag på nogen: Gameplayet har ikke rykket sig lysår, til trods for, at der er gået to år. Små tweaks hist og her, men ellers er det i bund og grund gammel vin på nye flasker. Hvad man synes om dét, må være op til den enkelte, men når man febrilsk render rundt og prøver at finde hoved og hale i nye maps, mens 31 uvenlige sjæle prøver at slå én ihjel i et hæsblæsende tempo, kan det nogle gange være meget rart, at man i det mindste kan styre sin karakter nogenlunde problemfrit.

I single player-delen er tempoet anderledes lavt. Det ender faktisk med til tider at blive lidt for meget snigen-sig-rundt efter min smag. Dér hvor spillet fungerer bedst, er overraskende nok, når handlingen bliver låst, fordi man skal interagere med NPC'er. Hvad man mister i valgfrihed, får man til overflod igen af skuespillet og cut scenerne, der simpelthen er i en klasse for sig. Som at være med i en film. Hvis det kunne lykkes EA at kombinere stemningen fra single player med gameplayet i multiplayer, ville "Battlefield V" være en must own-titel uanset genre. Man kan håbe, at "Tides of War" DLC, der kommer i løbet af december, er den manglende brik i det puslespil.

Som det er nu, henvender spillet sig nok mest til genre-fans, som til gengæld vil få mange timers god underholdning ud af spillet.

Titel: "Battlefield V"

Udgivelsesdato: 15. november

Platform: Xbox One, PS4, pc

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce