Annonce
Kultur

Soloen er i højsædet på Gruppe 38

Ina-Miriam Rosenbaum åbner festivalen med forestillingen "Job – et enkelt menneske" 25. oktober. En forestilling, som hun modtog Årets Reumert 2018 for i kategorien Bedste Kvindelige Hovedrolle. PR-foto
Teatret inviterer for fjerde gang inden for til festivalen "Enestående", der hylder soloen med ti forestillinger.

AARHUS: Publikum kan møde både danske og internationale forestillinger, når Teatret Gruppe 38 for fjerde gang er vært for "Enestående – Solo Performance Festival" fra 25. oktober til 2. november.

Festivalen hylder soloforestillingen inden for scenekunst – fra den traditionelle monolog til de mere skæve fortolkninger af genren. Festivalens program er sammensat af fire udenlandske og seks af danske forestillinger.

Ina-Miriam Rosenbaum åbner festivalen med forestillingen "Job – et enkelt menneske" 25. oktober. En forestilling, som hun modtog Årets Reumert 2018 for i kategorien Bedste Kvindelige Hovedrolle.

For skuespilleren trækker sologenren tråde helt tilbage til dengang, hvor mennesker sad ved bålet og fortalte hinanden historier.

- Man har en historie, som man synes, det er vigtigt at dele med andre, og så skal den fortælles, så publikum lytter. Det gør man nogle gange bedst alene på scenen, men så bliver publikum en meget vigtig medspiller. Man indgår en form for kontrakt med publikum. I "Job" er der for eksempel ingen scenografi, så publikum får mulighed for selv at danne billeder. På den måde bliver det lidt ligesom flokken omkring bålet, siger Ina-Miriam Rosenbaum i en pressemeddelelse.

Forestillingen er udsolgt, men publikum kan kontakte Teatret Gruppe 38 for at komme på venteliste til eventuelt ledige billetter. Der er til gengæld ledige billetter til flere af programmets øvrige forestillinger.

Publikum kan blandt andet opleve Marianne Mortensen, der markerer sit 35-års skuespillerjubilæum med forestillingen "Fejring af et godt menneske".

Skuespiller Sofie Walbom fremfører historien om sin tiptipoldemors rejse fra et liv som vestindisk slave til en tilværelse som dansk borger i "Anna Paulines rejse". I den internationalt anerkendte, latterfremkaldende "Vú" udstiller franske Etienne Manceau menneskets umulige behov for at have fuld kontrol i en ukontrollerbar verden.

Belgiske Audrey Dero serverer poetiske snapshots for to i forestillingen "Hip hip hip", der foregår i en gammel fotokabine placeret i Aarhus Domkirkes badehus, som er nabo til Teatret Gruppe 38 på havnen.

"Enestående Festival" er organiseret i samarbejde med Teater Nordkraft i Aalborg og Team Teatret i Herning.

Annonce

Enestående program

Ti forestillinger er på programmet på dette års Enestående festival på Teatret Gruppe 38.

25. oktober: "Job – et enkelt menneske" / Off Off Production: Ina-Miriam Rosenbaum
26. oktober: "Baby Macbeth" / Gare Central (B): Agnés Limbos
26. oktober: "Vú" / Cie Sacékripa (F): Etienne Manceau
27. oktober: "Hip hip hip" / Pudding asbl (B): Audrey Dero
27. oktober: "Nymio" / Zero en Conducta (S): Jose Antonio Pochades
29. oktober: "Træt lever & tungt hjerte" / Limfjordsteatret (DK): Lasse Popp
30. oktober: "Anna Paulines Rejse" / Mungo Park Kolding: Sofie Walbom
31. oktober: "Fejring af et godt menneske" / Mungo Park: Marianne Mortensen
1. november: "Krigen har ikke et kvindeligt ansigt" / Teaterforeningen Katusha: Pia Rosenbaum
2. november: "Svar på Helgas brev" / Teater V: Victor Marcussen

Se mere på www.gruppe38.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce