Annonce
Aarhus

Som første by i landet: Aarhus får 100 særlige skraldespande til mundbind

Sådan ser de nye skraldespande til mundbind ud. Snart er der 100 rundt i Aarhus. Foto: Aarhus Kommune
Mundbind i gaderne irriterer århusianere stort. Som de første i landet opstiller Aarhus Kommune nu særlige mundbindsskraldespande.

AARHUS: Det vrimler med mundbind i det centrale Aarhus. Og det irriterer århusianerne så meget, at de i en ny undersøgelse finder de henkastede mundbind ligeså generende som cigaretskodder.

Samtidigt udgør brugte mundbind en smitterisiko og er en udfordring for naturen og miljøet, fordi de blandt andet er lavet af plastik og aluminium.

Derfor er Aarhus Kommune nu i gang med at opstille i alt 100 skraldespande til mundbind. De første bliver stillet op mandag 23. november.

Annonce

- Corona har ændret meget i vores liv på kort tid - også typen af affald, der bliver smidt på gaden. Vi må og skal passe på hinanden, vores by og naturen. Derfor skal vi selvfølgelig også sørge for at smide vores mundbind i skraldespanden efter brug. De nye skraldespande gør det lettere at komme af med sit mundbind efter brug. Skulle man møde en fyldt skraldespand, må man tage sit mundbind med til den næste eller smide det ud derhjemme. Der er ingen undskyldninger for bare at smide det, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.


Selv om vi har tømt mange af vores skraldespande oftere, end vi plejer, oplever vi, at selv ganske få mundbind kan være nok til at danne en "prop", fordi de ikke falder ned i spanden

Kim Gulvad Svendsen, teknik og miljø


Kan rumme 3.000 mundbind

De nye spande er designede, så det er let at smide sit mundbind ud uden at skulle røre ved håndtag eller flader. Samtidig har spandene et fastspændt låg, der sikrer, at hverken fugle eller vind kan sprede mundbind i byrummet.

De store 240 liters spande kan rumme omkring 3000 mundbind og er lavet, så de brugte mundbind nemt og sikkert kan håndteres, når skraldespandene skal tømmes.

- Selv om vi har tømt mange af vores skraldespande oftere, end vi plejer, oplever vi, at selv ganske få mundbind kan være nok til at danne en "prop", fordi de ikke falder ned i spanden. Mundbindene kan dermed give indtryk af en helt fyldt skraldespand, og samtidig kan de lettere spredes i byrummet af vind og dyr. Det problem håber vi at undgå med de nye skraldespande. Vi håber ligeledes, at vi skal bruge meget mindre tid på at samle efterladte mundbind op fra gaden fremover, siger Kim Gulvad Svendsen, driftschef, Teknik og Miljø.

De første spande vil blive opstillet i Aarhus Midtby, hvor de især vil blive koncentreret omkring trafikale knudepunkter og i områder med mange mennesker. Herefter vil spandene placeres i resten af byen efter behov.

Foto: Aarhus Kommune
Annonce
AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

S stiller byge af spørgsmål om ulovlig beboelse på erhvervsgrund

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Debat

Ny opgave til spejdere og sportsfolk: Lad dem sortere affaldet fra politikerne i to år

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Østjylland

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Sport

Aarhus Fremad og Brabrand spiller lige op med de økonomiske muskelhunde: Useedede på bankkontoen, men klare i spyttet på banen

Annonce