x
Annonce
Aarhus

Som taget ud af et Anders And-blad: Brandvæsnet måtte hjælpe kat ned fra højden

En kat måtte have assistance af Østjyllands Brandvæsen til at komme ned fra højden. Modelfoto: Iris
Østjyllands Brandvæsen måtte onsdag rykke ud til en af de mere særprægede opgaver, da en kat var kommet for højt op og ikke selv kunne finde ned igen.

VIBY: Det lyder næsten som noget, der er taget ud af en tegneserie, men det skete i virkeligheden.

Onsdag havde en kat forvildet sig højt op. Så højt at den ikke selv kunne komme ned igen og efter et par forskellige mislykkede redningsforsøg endte det med, at Østjyllands Brandvæsen måtte sende mandskab til Rosenhøj Allé for at hjælpe den stakkels hjælpeløse, mjavende missekat ned igen.

Østjyllands Politi fik en anmeldelse onsdag kl. 11.52 fra en beboer i et lejlighedskompleks på Rosenhøj Allé, der på det tidspunkt i to dage havde lagt øre til underboens kat, der sad ude på den franske altan og mjavede. Katten kunne ikke selv komme derfra, og underboen skulle være bortrejst.

Beboeren blev i første omgang opfordret til at kontakte viceværten med henblik på at fremskaffe en stige, så katten kunne hjælpes ned. Beboeren ringede dog kort efter tilbage og oplyste, at viceværten ikke kunne hjælpe, men at man prøvede at tage kontakt til boligforeningen.

Da boligforeningen kort efter også ringede retur med besked om, at de heller ikke kunne hjælpe med at få katten ned, blev Østjyllands Brandvæsen sat på opgaven, som sendte stige og mandskab til Rosenhøj så misser kunne komme i sikkerhed.

Annonce

Papegøjer og stuefugle

Det er ikke hver dag, at Østjyllands Brandvæsen bliver kaldt ud til den slags aktioner. Der kan godt gå en måned eller to mellem indsatserne af den karakter, fortæller indsatsleder hos Østjyllands Politi Johnny Damgård.

- Det er oftest kattekillinger, der skal have hjælp til at komme ned fra højden, men det sker også, at vi skal ud for at hjælpe med at indfange papegøjer eller stuefugle, der har forvildet sig udenfor, fortæller indsatslederen.

Det er dog ikke noget, som Østjyllands Brandvæsen er vilde med at reklamere med.

- Så ringer alle bare til os, hver gang et kæledyr er kommet lidt for højt op, og vi har andre og vigtigere ting at tage os til, forklarer Johnny Damgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce