Annonce
Erhverv

Som virksomheder vi dele - Tiltman byder andre inden for i ny udviklingsafdeling

Ejerleder-parret Torben Ulriksen og Ulla Bak Ulriksen er så glade for at have fået en teknisk tegner ind i huset i form af Simon Friis Trøjborg (t.h.), produktionsteknolog fra Via University Horsens, at praktikken nu bliver til en fastansættelse hos Tiltman. Foto: Michael Svenningsen

Tilt-producent i Odder fastansætter en teknisk tegner fra 1. februar. Samtidig åbner virksomheden på en udviklingsafdeling, hvor kolleger kan komme ind fra gaden og få lavet en 3D-tegning eller anden hjælp til at gå fra idé til prototype og produkt.

ODDER: Torben Ulriksen kender om nogen behovet for at få en god idé gjort til professionelle streger på et stykke papir, så idéen kan komme under laserskæreren og blive til et reelt produkt.

Derfor var han heller ikke i tvivl om, at Simon Friis Trøjborg var manden, han havde brug for, da produktionsteknologen fra Via University i Horsens henvendte sig hos Tiltman for at høre om muligheden for at komme i virksomhedspraktik.

- Da jeg hørte om hvilke programmer, Simon arbejder i, slog jeg hurtigt, og heldigvis var vi det første sted, han spurgte sig. En teknisk tegner i huset åbner mange muligheder for os, siger Torben Ulriksen.

Simon Friis Trøjborg er oprindelig uddannet smed, men en arbejdsskade betød, at han måtte skifte spor.

- Simons baggrund betyder, at vi har et fælles sprog, når det handler om metal, og det er en stor fordel i dagligdagen, fortæller Torben Ulriksen og tilføjer, at praktikopholdet 1. februar bliver konverteret til en fastansættelse hos Tiltman.

Annonce
En anden af Torben Ulriksens opfindelser er denne fjernbetjente maste-rejser, som Tiltman har patent på i Europa. Produktet har ligget i skuffen en del år og foreløbig kun solgt i få eksemplarer, fordi virksomheden i stedet har haft nok at gøre med kerneforretningen - at producere og sælge tilt til mini-gravere. Foto: Michael Svenningsen

Åbner døren for andre

Med en ny medarbejder og flere kompetencer i huset åbner Torben Ulriksen samtidig op for, at andre virksomheden kan komme forbi og få lavet en 3D-tegning og i øvrigt få hjælp til udviklingsarbejdet.

- Det kommer selvfølgelig til at ske i fortrolighed og i det niveau, som vores egne opgaver tillader det, men vi låner gerne vores kapacitet ud til andre i det omfang, det kan lade sig gøre. For os handler det jo også om, at Simon får en så spændende arbejdsplads som muligt her, og hvem ved? Måske kommer der nogen forbi med en god idé, og som vi i fællesskab kan være med til at realisere og få en længere samarbejdsrelation med, forudser Torben Ulriksen.

Tiltman tæller i alt otte ansatte på daglig basis, og det er første gang, at virksomheden etablerer en egentlig udviklingsafdeling.

- Udvikling af et nyt produkt er aldrig en lineær proces. Det er typisk noget, som du går til og fra mange gange undervejs, og det at få lavet tegningen kan være en hurdle, som vi og andre nu kan få nemmere ved at forcere her, siger Torben Ulriksen.

Tiltman i Odder producerer omkring 1000 tilt til minigravere om året, hvor dette emne indgår. Foto: Michael Svenningsen

Inde i god gænge

Produktion af tilt til minigravere har vist sig som en god forretning de seneste år. Resultatet før skat er vokset fra lige i underkanten af 1 mio. kroner i 2013, 2015 og 2015 til et pænt plus mellem to og tre millioner kroner i de seneste to regnskaber.

- Og vi når samme resultat i år, fortæller Torben Ulriksen og fortsætter:

- Tingene fungerer, som de skal nu. Sidste år var vi bagud hele tiden. Det er vi ikke længere, og medarbejderne mener selv, at de er blevet dobbelt så effektive, efter vi har fået mere plads at arbejde på.

Tiltman rykkede ind i de nuværende bygninger, da de stod færdige i september 2017. Dengang voksede produktionsarealet fra 200 til 300 kvadratmeter.

Direktøren havde ved indflytningen forventet at leje en tilsvarende fabrikshal ved siden af ud. I stedet gør Tiltman nu brug af samtlige 800 kvadratmeter inklusive kontorer og velfærdsfaciliteter på Jernaldervej 23.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skanderborg-fløj præsenteret i Aalborg

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce