Annonce
Aarhus

Somaliske foreninger fordømmer terrorplaner

Abdirahman M. Iidle, er talsmand for AarhusSomali, der repræsenterer 13 somaliske foreninger i Aarhus. Fotograferet i kvarteret, hvor to nu terrorsigtede brødre bor. Også foto af adressen Spættevej 13, Aarhus V, hvor de to terrorsigtede brødre bor.

AarhusSomali samler 13 foreninger - der tager skarpt afstand fra terrorsigtede brødre - og skattesnyd.

»Vi tager kraftigt afstand fra de to unge brødre, der nu er sigtet for terrorplaner. Vi vil ikke have, at de ødelægger vores liv her i Danmark.«

Sådan siger Abdirahman M. Iidle, der er talsmand for AarhusSomali, der repræsenterer 13 somaliske foreninger i Aarhus. Han er samtidig medlem af Integrationsrådet i Aarhus Kommune.

I alt bor der små 4.000 somaliere i Aarhus, hvoraf cirka halvdelen - 45 procent - er under 16 år. Abdirahman M. Iidle var dybt rystet, da han tirsdag morgen vågnede op til nyheden om, at to somaliskfødte brødre på 18 og 23 år, der har boet i Danmark i 16 år, er anholdt og mistænkes for at planlægge en terrorhandling i Danmark.

Terrormistænkte brødre nægter sig skyldige

»Det er meget uforståeligt, at nogen planlægger terror i Danmark, hvor vi har vores liv og er opvokset og har fået børn. Det er rystende for os at høre, og vi tager skarpt afstand fra det. Jeg er samtidig bange for, at det vil skade den gode integration, der er sket de seneste ti år,« siger Abdirahman M. Iidle.

At det somaliske samfund i Aarhus er i skudlinien i disse dage vidner også gårsdagens historie om skattesnyd om. Ifølge Jyllands-Posten søndag har Skat mistanke til 248 somaliere i det vestlige Aarhus for »systematisk snyd« med skatten.

Somaliere snuppet for skattesnyd

Også den del fordømmer AarhusSomali, men først om de terrormistænkte:

Den ene af de to brødre mistænkes for at have deltaget i træning hos terrorgruppen Al-Shabaab i Somalia.

For to år siden holdt Aarhus Kommune en konference om radikalisering blandt unge somaliere.

Dengang var I vrede på borgmesteren for at holde konferencen fordi I ikke mente, der var unge somaliere, der er radikaliserede. Det er der så alligevel?

»Ja, desværre. Og nu må vi se, når PET fremlægger deres beviser. Men dengang var vi vrede, fordi vi ikke mente, at radikalisering kun var et problem for somaliere. Det var for ensidig en fokusering på en enkelt etnisk gruppe.«

Somalisk terror

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce