Annonce
Aarhus

Somaliske foreninger fordømmer terrorplaner

Abdirahman M. Iidle, er talsmand for AarhusSomali, der repræsenterer 13 somaliske foreninger i Aarhus. Fotograferet i kvarteret, hvor to nu terrorsigtede brødre bor. Også foto af adressen Spættevej 13, Aarhus V, hvor de to terrorsigtede brødre bor.

AarhusSomali samler 13 foreninger - der tager skarpt afstand fra terrorsigtede brødre - og skattesnyd.

»Vi tager kraftigt afstand fra de to unge brødre, der nu er sigtet for terrorplaner. Vi vil ikke have, at de ødelægger vores liv her i Danmark.«

Annonce

Sådan siger Abdirahman M. Iidle, der er talsmand for AarhusSomali, der repræsenterer 13 somaliske foreninger i Aarhus. Han er samtidig medlem af Integrationsrådet i Aarhus Kommune.

I alt bor der små 4.000 somaliere i Aarhus, hvoraf cirka halvdelen - 45 procent - er under 16 år. Abdirahman M. Iidle var dybt rystet, da han tirsdag morgen vågnede op til nyheden om, at to somaliskfødte brødre på 18 og 23 år, der har boet i Danmark i 16 år, er anholdt og mistænkes for at planlægge en terrorhandling i Danmark.

Terrormistænkte brødre nægter sig skyldige

»Det er meget uforståeligt, at nogen planlægger terror i Danmark, hvor vi har vores liv og er opvokset og har fået børn. Det er rystende for os at høre, og vi tager skarpt afstand fra det. Jeg er samtidig bange for, at det vil skade den gode integration, der er sket de seneste ti år,« siger Abdirahman M. Iidle.

At det somaliske samfund i Aarhus er i skudlinien i disse dage vidner også gårsdagens historie om skattesnyd om. Ifølge Jyllands-Posten søndag har Skat mistanke til 248 somaliere i det vestlige Aarhus for »systematisk snyd« med skatten.

Somaliere snuppet for skattesnyd

Også den del fordømmer AarhusSomali, men først om de terrormistænkte:

Den ene af de to brødre mistænkes for at have deltaget i træning hos terrorgruppen Al-Shabaab i Somalia.

For to år siden holdt Aarhus Kommune en konference om radikalisering blandt unge somaliere.

Dengang var I vrede på borgmesteren for at holde konferencen fordi I ikke mente, der var unge somaliere, der er radikaliserede. Det er der så alligevel?

»Ja, desværre. Og nu må vi se, når PET fremlægger deres beviser. Men dengang var vi vrede, fordi vi ikke mente, at radikalisering kun var et problem for somaliere. Det var for ensidig en fokusering på en enkelt etnisk gruppe.«

Somalisk terror

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce