Annonce
Indland

Sommeren er slut: Byger og 15 grader rammer Danmark

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Efter massiv sensommervarme vil byger og køligere temperaturer præge det danske vejr i den kommende uge.

Ifølge kalenderen er det officielt blevet efterår i Danmark, og det følger vejret nøje med klassisk efterårsvejr i den kommende uge.

Det fortæller meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Lars Henriksen tidligt mandag morgen.

- Efter massiv varme og sol i weekenden er vi officielt trådt ind i efterårsmånederne, og det følger vejret.

- Det bliver meget omskifteligt med lidt eller nogen sol, byger og lokalt torden, siger Lars Henriksen.

Mandag bliver det ifølge meteorologen mellem 15 og 20 grader, hvor det bliver varmest i den østlige del af landet. Bygerne kan ramme hele landet og vil have mellem en til fire millimeter regn i sig.

Vinden vil blive frisk til jævn fra vest, men kan blive hård i den nordøstlige del af landet.

Det ustadige vejr vil fortsætte tirsdag og resten af ugen.

- Der kommer fronter ind fra vest, der giver denne ustadige periode. Det er helt klassisk dansk efterårsvejr og almindeligt, når vi får vind fra vest, siger Lars Henriksen.

Temperaturerne vil også ligge mellem 15 og 20 grader tirsdag.

Ifølge DMI bliver onsdag ugens mest regnfulde dag med op mod 13 millimeter på landsplan. Temperaturerne vil samtidig være en smule højere onsdag, oplyser Lars Henriksen.

Temperaturerne falder dog igen torsdag og fredag, hvor det vil blive mellem 13 og 18 grader og med både byger og lidt sol.

Det efterårsagtige vejr skyldes, at højtrykket, der lå øst for Danmark i sidste uge og sendte massiv varme ned over landet, er blevet brudt.

I stedet trækker fronter ind over fra vest, der giver dette typiske danske efterårsvejr, som Lars Henriksen beskriver det.

Desværre for de solglade danskere er der ikke tegn på, at sommeren vender tilbage lige foreløbigt. Til gengæld skulle det heller ikke blive så koldt, at der skulle komme nattefrost.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce