Annonce
Kultur

Sommerens eneste festival melder klar: Smukke oplevelser venter på Grimfest

Aage Stokholm, stifter og direktør for Grimfest ved den traditionsrige skaterrampe på gårdspladsen, der i år er blevet bygget op som et piratskib. Et symbol på den legende og ukuelige ånd, der præger festivalen på Grimhøjgård. Grimfest er som den eneste i Aarhus-området klar til at afholde festival på trods af coronarestiktioner. Festivalen åbner torsdag. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
Efter et års ufrivillig pause i 2020 er Grimfest nu klar til at tage imod festivalgæsterne. De 2.000 gæster bliver opdelt i to sektioner, men kommer alle til at få den fulde Grim-oplevelse, lover festivaldirektør og stifter Aage Stokholm.

BRABRAND: Aage Stokholm burde kunne trackes med GPS, for der er mange, som gerne vil have fat i festivaldirektøren, der dog virker som sunket i jorden. Men der er også mange kringelkroge at forsvinde i på Grimhøjgård.

Så dukker han op. Sammen med et par elektrikere der er ved at gennemgå strømforsyningen på hele festivalpladsen - en vigtig opgave.

- Fadølsslangerne, der løber under jorden, er også lige blevet gået efter og renset. De har ligget stille under corona, så det er en god fornemmelse at få gang i dem igen. Det er jo hovedpulsåren i det hele, siger Aage Stokholm og smiler bredt.

Annonce

To sektioner med gæster

Der må være 5.000 gæster på festivalen i Brabrand, men i år har man valgt kun at lukke 2.000 ind, så alle er sikret en god oplevelse på trods af corona-restriktioner.

Gæsterne skal deles ind i to sektioner med 1.000 personer i hver - en gul og en grøn - og det giver visse udfordringer. Men dem har Grimfest løst på meget retfærdig vis, så der ikke bliver et A og et B hold. De to sektioner deler festivalen ligeligt mellem sig på hver side af et hegn fra indgang til udgang.

Områderne foran de to scener er delt op i to halvdele, ligesom gul og grøn har hver sin bar, madbod, skaterrampe, egne toiletfaciliteter og chillout-område.

- Vi har lavet to af alting, så der bliver fuldstændig parallelle forløb både for gul og grøn. For os har det været vigtigt at tage forsvarligheden, som første prioritet, for når vi afvikler festival, er det vores ansvar at sørge for, at det er forsvarligt.  At man så måske ikke lige kan komme i sektion med alle sine kammerater, det kan vi ikke gøre så meget ved. Men så har man jo tre dage til at få sig nogle nye venner, forklarer Aage Stokholm, der har gennemtænkt hele setuppet nøje for at kunne lave festival i en coronatid.

Scenen i haven har siden 29. maj dannet rammen om corona-sikre siddekoncerter under titlen De Grimmeste Aftner. Fra torsdag og to dage frem bliver den besøgt af kunstnere som Phlake, Ganger, Allan Olsen og Hugorm under dette års Grimfest. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Derfor er det i år heller ikke muligt for gæsterne at overnatte på festivalen, ligesom poolen ikke vil være åben.

- Det er jo som en stor petriskål, som Aage Stokholm tilføjer med glimt i øjet.

Annonce

Stemningsfuld lysning

På festivalens dag to skifter gæsterne område, så alle får prøvet det hele.

Skate er en fast ingrediens i festivalmenuen på Grimfest. I år bliver der skabt en permanent skaterrampe af beton, som kan blive stående til fremtidige festivaler. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

- Det kan jeg egentlig godt lide. Pladsen er mystisk i to dage, fordi man ikke har set det hele. Så dette er ikke bare et kompromis, men kunne måske også være en model man kunne bruge fremover, siger Aage Stokholm, mens han viser rundt i et helt nyt område, som ikke tidligere har været åbent for gæster.

En lille sti fører ind i mellem høje træer, der lukker sig omkring området. Inde i en lysning er der hængt lamper op, lænestole er placeret i grupper rundt omkring på træflisen, og en bar er ved at blive bygget op.

- Når vi så får tændt et bålfad i midten af lysningen, tror jeg ikke, der bliver et øje tørt. Det kommer helt til at minde om en vikingeboplads, siger Aage Stokholm.

Når festivalen åbner torsdag, bliver et nyt område med en stemningsfuld lysning taget i brug. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Lige som mange andre områder på festivalen er det skabt til at blive stående permanent til næste års Grimfest.

- Vores mantra er at bygge op for ikke at pille ned. Det er fedt at kunne akkumulere alle de gode ideer over tid, i stedet for at skulle starte forfra hver gang, siger Aage Stokholm.

Annonce

Fed energi på gården

Meget af kommunikationen med gæsterne og planlægningen af det endelige musikprogram har været udskudt til sidste øjeblik, for at være sikker på, hvilke retningslinjer festivalen skulle overholde, og at corona-situationen forblev nogenlunde stabil.

Arbejdet med at bygge festivalpladsen op er i fuld gang. Holdet af frivillige tæller mange gengangere, men der kommer også hele tiden nye til 'Grim-familien', blandt andet gennem den højskole, som arrangørerne afholder op til festivalen. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Men nu er festivalen en realitet, og Aage Stokholm glæder sig over, at det i år er lykkedes at afholde Grimfest.

- Det betyder utrolig meget at kunne gøre noget. Det, der glæder mig allermest, er den energi, der opstår under opbygningen, og som man kan mærke helt ude ved vejen. Det her med at gamle venner mødes, nye frivillige hopper ind og vil gerne bidrage. Den fælles energi, det er drivkraften. Når festivalen er i gang, skabes en forbindelse mellem kunstneren og gæsten, der giver gode oplevelser. Det er essensen af det hele, og det skal vi huske at værdsætte, siger han, inden nye gøremål igen kræver den travle festivaldirektørs opmærksomhed.

Aage Stokholm viser et helt nyt festivalområde frem. Gæsterne på årets festival bliver inddelt i to sektioner - grøn og gul - med 1000 personer i hver, og der skal selvfølgelig være et grønt skovområde til begge sektioner, så alle gæster får den fulde 'Grim-oplevelse'. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Og publikum, ja de tørster også efter fælles musikoplevelser. Det vidner billetsalget om. Festivalen kan i år melde helt udsolgt af både dags- og partoutbilletter.

Grimfest

Grimfest i Brabrand løber af stablen torsdag 29. juli til lørdag 31. juli 2021.

Festivalen er udsolgt, men det er muligt at komme på venteliste.

Musikprogammet tæller blandt andre Patina, Clara, Phlake, Total Hip Replacement, Ganger Blaue Blume, Verdens Sidste Ide, Mekdes, Allan Olsen, Hugorm og Orkestre Partisanski. Desuden er der standup, poetryslam og skatekonkurrence.

Festivalen har været afholdt siden 2004 i haven på Grimhøjgård, der er fra 1850.

Siden 2020 er koncertrækken De Grimmeste Aftner også blevet en del af Grims profil. De fortsætter efter årets festival.

Under festivalen kan de frivillige trække sig tilbag i et hyggeligt område, hvor Aage Stokholms mor har en kaffevogn. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Kultur

Grøn koncert vender tilbage til sommer: Se hvornår turneen rammer Aarhus

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce