Annonce
Aarhus

Færre afgange til Mårslet skal give mere stabil drift

MÅRSLET: Fra 15. juli bliver køreplanen for letbanen ændret, så der kun er to afgange i timen mellem Aarhus H og Mårslet i sommerperioden frem til 11. august. Det sker for at sikre en mere stabil drift i en periode.

I forbindelse med køreplanskiftet 30. juni blev letbanens køretider ændret på grund af den ustabile drift, der har præget letbanen siden åbningen mod Grenaa i april. Samtidig blev der indsat to ekstra afgange mellem Aarhus H og Mårslet, så letbanen nu kører hvert kvarter.

Køreplansændringerne har generelt betydet mere stabil drift. Men Aarhus Letbane har dog konstateret, at fire afgange i timen på strækningen Aarhus H - Mårslet meget let skaber forsinkelser og aflysninger i systemet, skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.

Derfor har Midttrafik og Aarhus Letbane besluttet, at de to ekstra afgange i timen udgår i sommerferien fra og med 15. juli for at prioritere, at kunderne får en mere stabil letbane.

Efter sommerferien vil de to afgange igen køre mellem Aarhus og Mårslet, men letbanen vil kun standse i Mårslet, Tranbjerg, Gunnar Clausens Vej og Viby på de to afgange, der vender i Mårslet.

Afgangstiderne forventes at være de samme som i dag efter sommerferien. Se køreplanen fra 15. juli på midttrafik.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce