Annonce
Østjylland

Sommerferie i Danmark: Fjellerup Strand lokker massevis af gæster til

Hygge på en af terrasserne i det elskede sommerhus i Fjellerup. Beliggenheden er da også den bedste, i første parket, og det nyder ægteparret Jane og Kim Møller. Foto: Lone Hammer Sørensen
En af de populære strande er Fjellerup, og når de fleste danskere vælger at holde sommerferie i landet og søger mod vandet, hvordan ser det så ud ud en blæsende sommerdag på Fjellerup Strand? Avisen tog ud og tog temperaturen på sommerlandet.

Fjellerup: Lørdag stod i tålmodighedens tegn. Der var kø på landevejen, hvor biler asede og masede rundt med campingvogne efter sig, der var kø til sommerhus-nøglerne, der var kø ved vaffelbageriet og selv på tankstationen var der kø, da avisen tog ud for at tage temperaturen på sommerlandet. Nærmere bestemt Fjellerup Strand.

Selv om det blæste kraftigt, og termometeret ikke sneg sig over de 19 grader, så var der masser af mennesker på strandvejen. De gik tur, spiste is, hentede fisk, cyklede og et par stykker var ude at kitesurfe. Stemningen emmede af sommerferie.

Det så ud til, fra Klitvej, at alle sommerhuse var beboet. Der holdt biler ved husene, dyner blev luftet og flere var i gang med eftermiddagskaffen.

Annonce

Var booket før corona

En smut efter frisk fisk til aftensmaden var Jeanette Dahlgaard og Martin Jensen, der er svigerinde og svoger til hinanden. De bor i alt syv familiemedlemmer i lejet sommerhus, men sommerhuset blev nu lejet før coronakrisen gennem fagforeningen 3F, oplyser Martin Jensen.

- Så det har ikke noget med det at gøre. Vi plejer at rejse udenlands hvert år, men helst uden for sæsonen, lød det fra de to, der fandt naturen og stranden ved Fjellerup rigtig dejlig.

- Jeg kommer fra Esbjerg, og der er ret fladt i forhold til. Vi synes, der er skønt her, siger Jeanette Dahlgaard.

Martin Jensen havde lige været en tur i sommerhus i Søndervig med nogle kammerater, og det var sat i stand på grund af coronaen. Ellers havde de nok ikke valgt en sommerhusferie i Danmark.

- Men det var hyggeligt. Der lå en pub lige i nærheden, griner Martin Jensen.

Annonce

Der er så skønt her

I et af de sommerhuse, der ligger i første parket ved Fjellerup Strand, tæt på vaffelbageriet, var et ægtepar gået til kaffepause. Jane og Kim Møller ville gerne fortælle, hvorfor de har sommerhus lige her. Og samtidig blev avisens udsendte budt på en kop kaffe.

- Vi er her, fordi der er så skønt. Vi er fra Kjellerup, men er altid taget her til Fjellerup, lige siden vi i 1980'erne var unge og nyforelskede. I starten kom vi her på camping, siger Kim Møller. Hans kusine og hendes mand har også sommerhus i Fjellerup.

Og af en eller anden grund smittede det.

- Vi begyndte at cykle Fjellerup tynd for at finde et sommerhus. Dem har vi så ejet otte af siden, før vi endte med det her. Det er sådan et, man ikke lige finder til salg, sådan et, der plejer at gå i arv, siger Kim Møller, der ret heldigt fik en snak med ejeren af sommerhuset, og det førte til købet i 2003.


Vi er sådan nogle, der synes, at jo flere, jo sjovere.

Jane og Kim Møller, sommerhusejere i Fjellerup


Nu er ægteparret flyttet fra huset i Kjellerup, hvor de har boet i 40 år, til Auning, for al den ferieren i Fjellerup har ført til, at begge deres børn fandt deres ægtefæller i Fjellerup også. Deres svigerdatter og søn har netop købt og istandsat Café No 1 i Fjellerup, og det skulle gerne danne grobund for parrets fremtidige levevej.

- Så nu tog vi konsekvensen og flyttede efter vores børn, siger Jane Møller, og tilføjer, at de lige nu har et barnebarn til at ligge og sove i barnevognen.

Annonce

Jo flere, jo sjovere

De er vilde med de mange mennesker, der er i Fjellerup for tiden.

- Vi er sådan nogle, der synes, at jo flere, jo sjovere. Så vi synes, at det er skønt at så mange holder ferie i Danmark i år, siger ægteparret, der lørdag så en kø af mennesker på flere hundrede meter lang til Dancenter for at hente sommerhusnøgler.

De lejer ikke selv deres sommerhus ud, det kunne de ikke drømme om.

Og så dog.

For alligevel har en lille tanke sneget sig ind.

- Vi har jo hørt, at man kan få helt op til 15.000-20.000 kroner om ugen lige for tiden. Det er jo helt vildt, og så kan man ikke undgå at blive fristet. Vi kender en, der har lejet et ældre sommerhus ud, lidt længere inde i rækkerne, på en ikke nær så god beliggenhed som vores, og han har altså fået 13.000 kroner for en uge, siger Kim Møller og ryster lidt vantro på hovedet.

- Hold da op, hvor kunne man bare læne sig tilbage og tjene penge. Men vi gør det altså ikke. Huset er fyldt med vores private ting, så skulle de først hentes ud, og man ved jo ikke, hvordan huset bliver behandlet af andre. Nej, vi gør det ikke, slår Jane Møller fast.

Annonce

Også fyldt på campingpladsen

Campingfolket oplever samme store interesse, kan Peter Frøstrup, Fjellerup Strand Camping, oplyse.

- Lige nu (lørdag eftermiddag, red.) har vi tre pladser tilbage. Det er især danskere, men nu er tyskerne også begyndt at komme, og der er få nordmænd også. Svenskerne har vi endnu ikke set noget til, siger Peter Frøstrup.

Han havde drøntravlt med indtjekning lørdag, hvor 57 førbookede campingvogne havde meldt sig, og så gættede han på at fem-seks ville komme uanmeldt til. Søndag bød på 35 indtjekninger.

- Så der er travlt, lød det fra Peter Frøstrup.

 Jeanette Dahlgaard og Martin Jensen, der er svigerinde og svoger til hinaden, var i sommerhus i Fjellerup, fordi der ligger et sommerhus, som 3F ejer. De synes godt om naturen og stranden i Fjellerup. Foto: Lone Hammer Sørensen
Drøntravlt hos Fjellerup Strand Camping, melder Peter Frøstrup om. Han havde dog lige et par minutter til at sætte sig ned, så avisen kunne få et foto af ham, selv om han grinede lidt af det absurde i, at billedet viser ham siddende på en bænk. Det er ikke det, han gør mest i for tiden. Foto: Lone Hammer Sørensen
 Jane og Kim Møller føler sig lidt fristet over de udlejningspriser på mellem 15.000 og 20.000 kroner om ugen, de har hørt om, at sommerhusene kan lejes ud til fot tiden. Men de gør det alligevel ikke, det har de deres sommerhus for kært til. Og hvor skulle vi så være, spørger de. Foto: Lone Hammer Sørensen
Naturen og stranden ved Fjellerup er smukke steder at være for tiden. Foto: Lone Hammer Sørensen
At der er massevis af mennesker, der har valgt at holde sommerferien i Fjellerup, generer ikke Jane og Kim Møller, som har sommerhus der. Jo flere mennesker, jo sjovere, synes de. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce