Annonce
Østjylland

Sommergæster på gårdbesøg: Man skal ikke være så sart ude på landet

Djurslandgården er en fælles betegnelse for en række landbrug på Djursland, som i løbet af sommeren inviterer alle interesserede på gårdbesøg. Tirsdag eftermiddag var det Birthe og Peter Koch fra Glesborg, som viste rundt og fortalte om deres dagligdag. Foto: Djursland Landboforening
Djurslandsgården er i fuld gang med at tage imod sommerens gæster på gårdbesøg.

Glesborg: Djurslandgården er i fuld gang med at tage imod sommerens gæster.

De fleste familier er gengangere, og tirsdag eftermiddag var det bedsteforældrene, der havde taget ivrige små besøgende med på Ellely ved Glesborg.

Birthe og Peter Kock driver gården Ellely ved Glesborg. De har i mange år været en del af Djurslandgården, som er en fællesbetegnelse for 4 landbrug på Djursland, som inviterer alle interesserede på gårdbesøg i sommerferieperioden.

Et unikt koncept hvor værterne viser rundt på gården og fortæller om deres dagligdag. På Ellely hører der 95 hektar til, hvor der dyrkes majs og græs. Desuden bor der 135 jerseykøer på gården, som bliver malket ved hjælp af malkerobotter.

Annonce
Djurslandgården er en fælles betegnelse for en række landbrug på Djursland, som i løbet af sommeren inviterer alle interesserede på gårdbesøg. Tirsdag eftermiddag var det Birthe og Peter Koch fra Glesborg, som viste rundt og fortalte om deres dagligdag. Foto: Djursland Landboforening.

Djurslandgården et hit

Det er tredje gang, at Erik og Randi Røder er på gårdbesøg på Ellely. De er lokale og bor til dagligt i Fjellerup, og har besøg af børnebørnene, tvillingpigerne Karen og Anna på 7 år, fra Vamdrup.

- Der var tre ting, de ville i denne uge - samle sten, i Djurs Sommerland og så på gårdbesøg her. Vi troede faktisk slet ikke, at de ville afsted igen i år, men det ville de. Vi synes, det er et skønt sted, og det er ikke lige noget, som børnene oplever til dagligt, siger Erik Røder.

Gårdbesøget startede som altid med, at Birthe og Peter fortalte om gården, stedet og familien. Børnene fik en tur på traktoren, inden de gik i stalden, hvor der skulle gives hø, fodres og klappes på de daggamle kalve.

På med arbejdstøjet

Tvillingerne Anna og Karen kørte i pendulfart ned ad staldgangen med skovlen fuld af hø, mens et par større "knejter" blev sat til at fodre køerne med en greb.

Samtlige børn var allerede halvt inde i besøget godt beskidte, og bedsteforældrene kiggede på hinanden, grinede og blev enige om, at det nu var meget godt, at badet var opfundet.

Djurslandsgårdens gårdbesøg fortsætter hele sommeren, og børn under 12 år er gratis.

Man skal senest ringe til gården kl. 21 dagen i forvejen.

Djurslandgården er en fælles betegnelse for en række landbrug på Djursland, som i løbet af sommeren inviterer alle interesserede på gårdbesøg. Tirsdag eftermiddag var det Birthe og Peter Koch fra Glesborg, som viste rundt og fortalte om deres dagligdag. Foto: Djursland Landboforening.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Soloen er i højsædet på Gruppe 38

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce