Annonce
Østjylland

Sommerhus på Djursland til salg for 12 millioner kroner: Mægler kalder det for en hvid elefant i markedet

Har du 12 millioner kroner til overs til et sommerhus, kan du blive ejer af denne udsigt i Mols Bjerge. Foto: Lilienhoff
Et sommerhus i et prisniveau, der ikke er ret mange købere til, ligger og putter sig i skoven ved Ebeltoft. - Det er ret specielt, for der kan ikke ses menneskeskabte bygninger i udsigten, og det har jeg ikke oplevet før, lyder det fra medejer af ejendomsmæglerfirmaet.

MOLS BJERGE: Ud over skov er der både en sø og en vig i den helt unikke udsigt fra det 200 kvadratmeter store sommerhus, som er sat til salg for 12 millioner kroner i Mols Bjerge ved Ebeltoft. Adressen er Provstskovvej 4 pr. Ebeltoft, og det er ikke lige sådan at sælge, lyder det fra det landsdækkende ejendomsmæglerfirma Lilienhoff, der har specialiseret sig i at omsætte liebhaverboliger - alt fra slotte, godser, herregårde og palæer til villaer, huse og sågar ruiner og grunde, bare de ligger placeret, så de kan opnå liebhaver-etiketten.

Sommerhuset, der hedder Skovbakkehuset, har pejsestue med trappe op til førstesalen. hvor der blandt andet er  bibliotek. Foto: Lilienhoff

Og sommerhuset i gult bindingsværk lever til fulde op til det prædikat.

- Det er en hvid elefant, forstået på den måde, at der er ikke mange købere på markedet til et sommerhus af den klasse. Faktisk har vi ikke andre sommerhuse, der bare minder om det. Det skal man helt til Schweiz eller Norge for. Det er ret specielt, at der kan ikke ses menneskeskabte bygninger i udsigten, det har jeg ikke oplevet før, lyder det fra Hans Lilienhoff medejer af ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff.

Annonce

Ebeltoft er populær

Han gætter på, at det er i oplandet til Ebeltoft, at der skal findes en køber til sommerhuset.

- Det kunne være attraktivt, hvis man bor i Aarhus, Randers, Skanderborg, Silkeborg, men selvfølgelig skal man ikke udelukke, at en køber helt fra København kunne falde for det for at have en base i Jylland, siger Hans Lilienhoff.

Det er bygget i 1959 som sommerresidens af den aarhusianske handelsmand Niels Barnow. Foto: Lilienhoff

Han tilføjer, at området ved Ebeltoft er populært.

- Vi elsker Ebeltoft, og folk valfarter dertil om sommeren. Det er både byen, lyset og vandet, der trækker, siger han.

Fritidshuset, der er uden bopælspligt, blev sat til salg i juli 2017 til 15 millioner kroner, og er siden taget af markedet et par gange og er også sat ned i pris til de nuværende 11.995.000 kroner.

Annonce

Bygget i 1959

For det beløb får man 198 kvadratmeter bolig, bygget i 1959 og ombygget i 1972. Der hører 50 kvadratmeter carport til. Skovbakkehuset, som sommerhuset hedder, ligger på en 2,1 hektar stor naturgrund i Mols Bjerge, med udsigt over Bogens Sø og Ebeltoft Vig.

Køkkenet i Skovbakkehuset. Foto: Lilienhoff

Huset er i sin tid bygget af den aarhusianske handelsmand og mæcen Niels Barnow, der lod huset opføre som sommerresidens. Den stilistiske inspiration er hentet i den britiske cottagetraditon, og det ses blandt andet i kampestensfundamentet, bindingsværket med gule murfelter og stråtaget, der har fået nye rygninger omkring 2014.

Ved indgangen er der gitterport på murede piller.

Det er bygget på kampestensfundament. Foto: Lilienhoff

Huset indeholder blandt andet stor pejsestue, en spisestue, der ligeledes har kamin, soveværelse med tilhørende badeværelse og påklædningsværelse, samt bibliotek på førstesalen, hvor der er yderligere to værelser og et badeværelse.

I kælderen er der ud over vaskerum, et par disponible rum og et stort multirum.

Et kig ned fra førstesalen til pejsestuen. Foto: Lilienhoff
Der følger 2,1 hektar naturgrund med til sommerhuset. Foto: Lilienhoff
Badeværelse holdt i hvidt. Foto: Lilienhoff
Flot udsigt. Foto: Lilienhoff
Der er ikke mange købere på markedet til et sommerhus af denne klasse. Foto: Lilienhoff
Badeværelse med meget gule detaljer. Foto: Lilienhoff
Grønne omgivelser. Foto: Lilienhoff
Det har været til salg siden 2017, men har også været pillet af markedet et par gange, ligesom der er skåret tre millioner af den oprindelige pris. Foto: Lilienhoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce