Annonce
Norddjurs

Sommerhuse: Coronaen har skudt sæsonen i gang før tid

Tvillingerne Rasmus og Marie Andersen bliver passet er deres bedsteforældre. De hjælper deres farmor Jonna Andersen i sommerhusets have. Foto: Anne Myrup Pedersen
Mens mange har valgt helt eller delvist at isolere sig selv derhjemme, er der nogen, der søger endnu længere afstand mellem ligusterhækkene. I sommerhusområdet ved stranden i Fjellerup er der en dejlig ro og masser af plads, blandt andet derfor har flere valgt at tage i sommerhus tidligere end normalt.

Fjellerup: Den kolde forårsvind bider i kinderne og suser i ørene, når man går nede ved kysten i Fjellerup. Men så snart man bevæger sig op ad grusvejene til sommerhusområdet kommer der ro på.

Flere har i denne tid valgt at søge ud til kysten og ud i deres sommerhuse, og det er tidligere end normalt. En af dem er Heidi Oberneuwirther. Hun og hendes mand tog ud i deres sommerhus, inden coronaen for alvor fik fat i Danmark, og de har valgt at blive i længere tid på grund af udbruddet. Heidis mand er ikke ramt af nedlukningen, da han er landmand, men Heidi selv ejer Café Bondepigen i Auning, og har den har hun været nødsaget til at lukke delvist ned midlertidigt.

Selvom det er en usikker tid, så handler det for Heidi om at se lyst på situationen og udvikle sig. Derfor har hun blandt andet åbnet for gourmet takeaway-mad om fredagen med gratis udbringning, som cafeen ellers ikke havde før.

- Jeg kan passe butikken online og har blandt andet fået tid til at sætte en webshop op. Det er dejligt at være tæt på naturen, for det sætter godt gang i ens tanker og giver inspiration til udvikling. Og så er her masser af plads, forklarer Heidi Oberneuwirther.

Netop pladsen er en tiltrækningsfaktor for flere. Heine Bach og hans kone Lene Bach passer i øjeblikket deres barnebarn Ellinor, og de er taget i sommerhus for at undgå kontakt med andre. Faktisk har Heine, hans kone, sønnen, svigerdatteren og barnebarnet været i selvvalgt isolation i 16 dage. De har kun været i kontakt med hinanden, og de gør deres indkøb online eller bestiller take-away.

Normalt bor familien i Aarhus, og selvom folk er gode til at holde afstand, så er det alligevel nemmere herude ved stranden. Her kan Ellinor lege frit, og så er der desuden tid til at gøre sommerhuset forårsklart.

Annonce
Heidi Oberneuwirther er café ejer og er taget i sommerhus for at få luft til tankerne og inspiration til udvikling, nu når caféen er delvist lukket. Foto: Anne Myrup Pedersen

Retningslinjerne bliver overholdt

Tvillingerne Rasmus og Marie Andersen er også taget med bedsteforældrene i sommerhus. Deres mor og far arbejder henholdsvis i en bank og som VVS’er på Herning Sygehus, så der er brug for at få passet børnene. Den opgave tilfaldt Jonna Andersen, der er børnenes farmor.

- Vi er taget herud for at komme lidt væk. Vejret er godt, så børnene får lov til at hjælpe med havearbejdet. De har jo fri fra skole og har ikke nogen hjemmeopgaver, fordi de går i 0.klasse, men de får nok ikke lov at slippe, når de kommer hjem til mor og far igen, griner Jonna Andersen.

I brugsen kan det også mærkes, at sæsonen er skudt i gang tidligere end normalt. Rasmus Juul Jepsen, der er uddeler i LokalBrugsen i Fjellerup, fortæller, at de for 14 dage siden fordoblede deres omsætning. Siden er omsætningen blevet på det niveau, hvilket er usædvanligt på det her tidspunkt af året. Mængden af kunder kommer dog ikke i karambolage med regeringens retningslinjer. Der er afstandsmarkeringer i gulvet, håndsprit ved indgangen og hylderne er blevet rokeret, så der er bedre plads i midtergangene.

Heine Bach og barnebarnet Ellinor er taget i sommerhus for at komme væk fra mængden og ud i naturen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Ved vandet i Fjellerup er der god albuerum og højt til loftet. Flere er taget i sommerhus tidligere end normalt netop af de grunde. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce